Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 3 februari

mzc-terneuzen

Beeld uit duel MZC11 – Terneuzen© Kees Bin

Derde Divisie B

Kloetinge kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen OSS’20. Ruben de Jager maakte het enige doelpunt voor de Bevelandse ploeg.
Hoek leek in Heerlerheide op een nederlaag te worden getrakteerd, maar dat was buiten Wout den Engelsman gerekend. De van GOES overgekomen verdediger schoot zijn ploeg in de achtste minuut van de blessuretijd op gelijke hoogte.

Vierde Divisie C

Eén duel vandaag in deze competitie: Juliana’31 tegen Achilles Veen. GOES ziet concurrent Achilles punten verspelen in Malden en kan daar morgen van profiteren. GOES neemt het dan op eigen veld op tegen HVCH.

1e klasse D

Terneuzense Boys wint voor het eerst sinds 25 november een competitiewedstrijd. Toen wonnen ze van Sliedrecht, nu moest met Sparta een andere Zuid-Hollandse club eraan geloven. Het werd 4-3 voor de Zeeuws-Vlamingen. Miroslav Peric was de grote man aan de zijde van de thuisclub, hij maakte een hattrick. Het andere Zeeuws-Vlaamse doelpunt werd gescoord door Rick Gort.

2e klasse E

MZC’11 uit Zierikzee en SVOD’22 uit Oostkapelle konden niet profiteren van het 4-4 gelijkspel van koploper Heinenoord tegen Hellevoetsluis.
MZC’11 kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Terneuzen. Jesse van der Linden bracht MZC’11 aan de leiding, Ayden Davies kopte de gelijkmaker binnen voor Terneuzen.
poster

SVOD’22 kwam niet voorbij Arnemuiden: 1-1. SVOD kwam vlak voor rust op 0-1 door een vrije trap van Sven Wisse. Nog voor het rustsignaal kreeg Arnemuiden-keeper Nathaniel Harthoorn een rode kaart na een overtreding op Bas van der Wel, waardoor de thuisploeg de tweede helft met een man minder speelde. Veldspeler Jordy van der Klooster nam de plek van Harthoorn in onder de lat.

Tien minuten voor tijd was Arnemuiden met een omhaal van Ronaldo Meijer al dichtbij de gelijkmaker, maar de inzet belandde op de lat. Twee minuten voor tijd werd het alsnog 1-1 door een goal van Jesse Bank.
WHS speelde met 3-3 gelijk in Bergen op Zoom tegen MOC’17. WHS gaf een 0-3 voorsprong uit handen.

3e klasse A

RCS is zijn ongeslagen status in de competitie kwijt. In en tegen Axel werd met 2-1 verloren. De Souburgers hebben de koppositie nu overgedragen aan Luctor Heinkenszand. De doelpunten voor Axel werden gescoord door Urmelon Martis en Mike Segers. Roel Janse scoorde voor RCS.

Rick Olierhoek zorgde met zijn doelpunt in en tegen Zaamslag voor de koppositie voor de Bevelandse formatie die daarmee met 0-1 zegevierde.

3e klasse B

Bruse Boys won de topper tegen VVC’68. In Halsteren zegevierde de ploeg van trainer Michel Maaskant met 1-4 en is daarmee op doelsaldo de nieuwe koploper. Dylan Adelaar nam twee treffers voor zijn rekening, Rudo van den Berge en Aart de Waal maakten ook allebei een doelpunt.

Krabbendijke had halverwege nog hoop op een mooi resultaat tegen DVV’09. Na een 0-1 ruststand werd het 0-6 voor de ploeg uit Dirksland.

4e klasse A

IJzendijke haalde flink uit in het Zeeuws-Vlaamse onderonsje in en tegen Schoondijke. Het werd maar liefst 0-6. Job Wiersum scoorde twee maal, de andere goals kwamen op naam van Niels Hol, Cas de Dobbelaere, Mike Bakker en Sander van Buren.

Bij HBC’22-Oostburg werd er vooral in de tweede helft gescoord. Bij rust stond het nog 0-1, de eindstand was 1-6. Voor de bezoekers scoorden Wouter Ghijs en Lorenzo de Sutter allebei twee keer, Jason de Kievit en Jelle Bakker maakten allebei één doelpunt.

4e klasse B

Koploper Kapelle nam het op tegen nummer drie GOES. GOES wist in de eerste helft op 0-1 te komen door een doelpunt van Szymon Waszkowiak. In een spannende tweede helft waarin GOES met tien man moest spelen door rode kaart werd er niet meer gescoord. Door het verlies van Kappele lag de koppositie voor het oprapen voor GPC Vlissingen maar ook GPC wist niet te winnen. Nog voor rust stond het al 0-3 voor Nieuwland door goals van Conner Meerman, Roy de Nooijer en Richard Joosse na rust kon GPC de achterstand verkleinen tot 1-3.

4e klasse C

Bevelanders en SKNWK streden in een rechtstreeks duel om plek één. Bas van Dijke zorgde ervoor dat SKNWK vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Die voorsprong bleef niet lang staan door goals van Sam e Bruine en Jenno de Visser. in de tweede helft kwam SKNWK er niet meer aan te pas en liep Bevelanders uit tot 4-1. Bevelanders en SKNWK hebben beiden 26 punten maar door het betere doelsaldo van Bevelanders zijn zij de nieuwe koploper.
Duiveland blijft als nummer drie in het spoor van de koplopers. De ploeg van trainer Jordy Heinkens had geen kind aan Colijnsplaatse Boys. Voor rust stond er al een 3-0 stand op het scorebord en na rust liep de ploeg uit Oosterland nog uit tot 5-0 door twee goals van Stefan de Bruine.

4e klasse D

Koploper Tholense Boys had een makkelijke middag tegen Stavenisse. De ploeg van trainer Leon de Witte won met 7-0. Youri Boudou scoorde vier keer. Door de overwinning van Tholen staat het vier punten voor op de nummer twee. NOAD’67 is de aansluiting met de top verloren door te verliezen van De Fendert.

1e klasse A vrouwen zaterdag

IJzendijke ging op eigen veld met 0-2 onderuit tegen IJFC en is niet langer de ploeg met de minste verliespunten. Want koploper RCL won wel.

2e klasse C vrouwen zaterdag

Kloetinge gaat met 4-2 onderuit tegen het combinatieteam van Unitas/GJS/Heukelum. Voor Kloetinge scoorden Amy van Velzen en Lotte Jansen. Kloetinge staat op de zevende plaats.

3e klasse H vrouwen zaterdag

FC Axel wint dankzij een treffer van Sanne Eeckhout met 1-0 van Zeelandia Middelburg en stijgt naar de vijfde plek op de ranglijst.