Stefan Vermeer (S.K.N.W.K. 3) op 7 treffers, Koen Kraaijenbrink (S.K.N.W.K. 2) komt op 6 doelpunten

Logo topscorer

Gisteren, zaterdag 24 februari 2024, kwamen alle drie onze seniorenteams weer eens in actie voor een competitiewedstrijd. S.K.N.W.K. 1 speelde een thuisduel tegen Herkingen ’55 1. Voor het 2e betrof het dit weekend een uitwedstrijd tegen SC Welberg 2. En tot slot S.K.N.W.K. 3, zij speelden de derby in Scharendijke tegen Z.S.C. ’62 3. Tot aan de rust van alle drie de duels leek het een topweekend te worden voor blauw/zwart. Echter gaf het 3e uiteindelijk in de 2e helft de zeker lijkende winst alsnog uit handen.

De 1-0 bij S.K.N.W.K. 1 en de ontlading…….

S.K.N.W.K. 1 moest dus op eigen veld aantreden tegen Herkingen ’55 1. In de heenronde een geduchte tegenstander waartegen toen uiteindelijk na een aantrekkelijke wedstrijd de winst met 3-2 over de streep werd getrokken. Ook deze keer een pittige opgave. In de eerste helft kwam S.K.N.W.K. 1 verdiend op een 1-0 voorsprong. Het was clubtopscorer Tim de Looze die met een schitterende lob de keeper kansloos liet en met zijn 12e treffer van het seizoen de blauw/zwarten aan een voorsprong hielp.

En de 2-1 en het uiteindelijk beslissende werelddoelpunt van Bas van Dijke in beeld….

Nadat de gasten gelijk na rust, zij het ietwat gelukkig na een klutsdoelpunt, op 1-1 waren gekomen, moest het hoogtepunt van deze middag nog volgen. Het was Bas van Dijke die hiervoor zorgde. Van ruim 20 meter schoot hij de bal keihard richting het doel van Herkingen ’55. De kansloze keeper kan slechts toekijken hoe zijn afstandsschot werkelijk op fantastische wijze rechts in de kruising verdween. Het bleek uiteindelijk voldoende voor een 2-1 overwinning. En zodoende houdt S.K.N.W.K. 1 gelijke tred met koploper Bevelanders 1 dat slechts een beter doelsaldo heeft dan de ploeg van trainer/coach Johan Sulkers.

Het 2e moest het opnemen tegen SC Welberg 2. Het werd uiteindelijk een mooie 1-5 overwinning voor S.K.N.W.K. 2. Robert Padmos scoorde 2x en bracht zijn seizoentotaal op 4. Ook Koen Kraaijenbrink maakte twee doelpunten en scoorde inmiddels toch al weer 6x namens het 2e. En ook Thomas Folmer trof deze middag doel. Voor hem was het zijn 1e competitiedoelpunt dit seizoen.

S.K.N.W.K. 2 loopt terug naar eigen helft na één van de vijf treffers gisteren

En dan S.K.N.W.K. 3. Zij speelden in Scharendijke de derby tegen Z.S.C. ’62 3. Er leek geen vuiltje aan de lucht, want ze kwamen op een 0-2 voorsprong. Echter bleek dit uiteindelijk niet voldoende, want de thuisploeg won uiteindelijk het duel met 3-2. Nick Bouwman, vorige week nog 5x (!!) scoorde één keer. De andere Nieuwerkerse treffer was van Stefan Vermeer die hiermee zijn seizoenstotaal namens S.K.N.W.K. 3 ook al weer op 7 wist te brengen.

Met deze doelpunten van dit weekend blijft Tim de Looze de clubtopscorer. Inmiddels met 12 treffers namens S.K.N.W.K. 1. Nummer twee René Verschoor, scoorde gisteren niet, en blijft wel stevige op plek 2 met 9 doelpunten. Zijn naaste belager is inmiddels ploeggenoot Stefan Vermeer die er dus 7 maakte tot nu toe. Daarachter volgt nog het viertal Remco v/d Berge (S.K.N.W.K. 1), Koen Kraaijenbrink (S.K.N.W.K. 2) en Nick Bouwman & Dirk-Jan Hoek (beiden S.K.N.W.K. 3) die tot nu toe 6 doelpunten hebben gemaakt.

A.s. zaterdag, 2 maart 2024, komen alle drie onze seniorenteams weer in actie voor de competitie. Dus dan weer nieuwe ronde, nieuwe kansen.