SKNWK is weer koploper: ‘De ene week is de andere niet’

De spanning is te snijden in de top van de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal. Doordat de topper tussen Duiveland en Bevelanders in een 1-1 gelijkspel eindigde en SKNWK zelf met 0-5 won bij FIOS is de equipe van Johan Sulkers weer koploper. SKNWK heeft slechts een puntje voorsprong op Duiveland en twee punten op Bevelanders.

Robin Hamelink 06-04-24, 20:40 Laatste update: 20:41 Bron: pzc

Op drie punten volgen WIK’57 en ZSC’62 al. Die twee ploegen speelden tegen elkaar en ZSC’62 boekte een 2-3 zege. FC de Westhoek’20 bewees zich een slechte dienst door de derby tegen Brouwershaven 1-3 met te verliezen. Zo blijft De Westhoek aan de verkeerde kant van de streep staan. Colijnsplaatse Boys versloeg SNS met 2-1 en SNS na dit resultaat de vierde degradant.

FIOS-SKNWK 0-5: De hekkensluiter had niks te verliezen en ging er vol voor. Na de snelle 0-1 van Stijn Dooge volgde een moeizame eerste helft en pas na de 0-2 van Dominique Prins ging het beter lopen bij SKNWK. Tim de Looze maakte de 0-3 en hierna moest FIOS na een rode kaart met tien man verder. Dankzij twee doelpunten van Remco van de Berge liepen de bezoekers uit naar een eenvoudige 0-5-overwinning. ,,Ja, we zijn weer koploper. We hebben het in eigen hand, maar in deze klasse moet je elke week winnen. De ene week is de andere niet’’, zei Johan Sulkers van SKNWK.

Duiveland-Bevelanders 1-1: Het eerste kwartier was voor de thuisploeg en Duiveland creëerde een handvol kansen in het begin. Die gingen er allemaal niet in en Bevelanders kwam beter in de wedstrijd. Daarna was de wedstrijd gelijkwaardig en opende Dylan van Klinken vanaf de strafschopstip vlak voor rust de score. Die voorsprong stond niet lang, want Bart de Bruine zorgde voor de gelijkmaker. De tweede helft was rommelig. Beide ploegen wilden niet verliezen en daar werd het spel niet beter van. Zowel Duiveland als Bevelanders kreeg nog een kans op de winnende, maar het bleef bij 1-1.

WIK’57-ZSC’62 1-2: De eerste helft van de derby was slordig. Er stond spanning op de wedstrijd en als beide ploegen een kans creëerde was het al veel. De tweede helft was anders, want nu gingen WIK’57 en ZSC’62 beide vol voor de winst. Jesper Kriens maakte de 0-1 voor de bezoekers en Koen van de Berge zorgde met een vrije trap van ruim dertig meter voor de gelijkmaker. Hierna kon de wedstrijd zowel de kant van WIK’57 als die van ZSC’62 opvallen. De drie punten gingen uiteindelijk naar Scharendijke. Een fout op middenveld bij de thuisploeg Kriens bepaalde de eindstand op 1-2.

FC de Westhoek’20-Brouwershaven 1-3: De bezoekers gooiden heel veel strijd in de derby en kregen een dot van kans op de 0-1. Brouwershaven leek wederom achter de feiten aan te moeten lopen, want Delano Westerink krulde een bal in het doel en zette De Westhoek zo op voorsprong. Op slag van rust mikte Senna Steenhorst na een goede individuele actie de gelijkmaker tegen de touwen. Cas van der Meer zette zijn ploeg op voorsprong en Brouwershaven vocht voor iedere meter. De Westhoek probeerde wel, maar slaagde er niet in om gevaarlijk te worden. Het werd uiteindelijk nog 1-3 doordat Jerom Theijssen een strafschop benutte.

Colijnsplaatse Boys-SNS 2-1: Het niveau van de wedstrijd was niet al te best, maar Colijnsplaatse Boys legde enorm veel werklust op de mat. Terrence Tazelaar zette de thuisploeg op voorsprong, maar die werd door een doelpunt van Martijn Wolfert tenietgedaan. Een minuut voor rust werkte Joeri Goulooze het leer tegen de touwen en zo ging ‘Colijn’ met een goed gevoel de pauze in. De tweede helft kende weinig hoogtepunten en voor Colijnsplaatse Boys nog een dieptepunt. Danny de Looff kreeg direct rood en daardoor eindigde de thuisploeg de wedstrijd met tien man.