Titelstrijd, laatste degradatieplaats en nacompetitie-deelname nog lang niet gespeeld in 4e klas C K.N.V.B. Zuid 1

Gisteren, zaterdag 20 april 2024, werd in de vierde klas C, de klasse van S.K.N.W.K. 1, de 20e speelronde afgewerkt. Voor S.K.N.W.K. 1 was er al weer voor de 5e wedstrijd op een rij een winstpartij. Nu was het al gedegradeerde S.N.S. kind van de rekening. De eindstand was uiteindelijk ‘maar’ 2-0. En omdat naaste concurrent Duiveland de uitwedstrijd bij W.F.B. 1 in de slotfase nog naar zich toe trok, 1-2 winst, blijft de titelstrijd 0ngemeen spannend !! Echter heeft de Nieuwerkerkse ploeg nog steeds alles in eigen hand. Immers blijven zij de trotse koploper met een minimale voorsprong van één punt op naaste concurrent Duiveland 1.

Na een rode kaart vorige week voor een speler van Bevelanders 1 besloot de K.N.V.B. om het competitieduel tussen Bevelanders 1 en FC De Westhoek ’20 1 dit weekend uit te stellen. Zodoende is er een ietwat vertekende stand op dit moment, omdat er dus nog een duel moet worden afgewerkt. Voor zowel Bevelanders als FC De Westhoek ’20 trouwens een belangrijke wedstrijd in strijd om de bovenste plaatsen en om degradatie.

Na 20 gespeelde wedstrijden is dit nu de stand:

Met de versterkte promotie/degradatie regeling spelen de nummers 7 t/m 12 volgend seizoen in de nieuw te vormen 5e klasse. Inmiddels zijn de nummers 8 t/m 12 al zeker van degradatie, maar is de strijd om plaats 6 zeker nog niet gestreden.

En dan is er naast de strijd om de titel en om de veilige plaats 6 ook nog de strijd om de nacompetitie plaatsen. Voor Z.S.C. ’62 is het zaak om bij de 1e zes te eindigen om mee te kunnen doen aan deze bonus voor promotie naar de 3e klas. En wie gaat er aan de haal met de 3e periode……??

Overigens is uit de stand van de 3e periode ook gelijk duidelijk waarom S.K.N.W.K. 1 inmiddels weer terug is aan kop van de ranglijst. De laatste vijf duels werden allemaal gewonnen en er was zelfs geen enkel tegen doelpunt voor de blauw/zwarten. Zij behaalden minimaal 5 punten meer dan de concurrentie.

De stand in de 3e periode is als volgt:

De nog te spelen wedstrijden in de vierde klas C zijn als volgt:

Al met al een prachtig affiche voor een geweldig slot van de competitie. Kunnen de mannen van Johan Sulkers de druk aan en worden er nog twee duels gewonnen dan is het feest op Het Springer. Echter met de eerst komende wedstrijd, thuis tegen Z.S.C. ’62 1, wacht al gelijk een zeer lastige klip (uit werd kansloos verloren met 2-0). Maar ook de concurrentie zal alle zijlen moeten bij zetten om bij te blijven (of eventueel te kunnen profiteren). Maar ook hen wacht nog wat lastige potjes !!

Het is dus zeker nog niet beslist !!

Geef als eerste een reactie op "Titelstrijd, laatste degradatieplaats en nacompetitie-deelname nog lang niet gespeeld in 4e klas C K.N.V.B. Zuid 1"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.