Omstreden goals houden Veere op honderd procent

GOES – Ook na drie duels is Veere in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal, door 3-1-winst op Nieuwdorp, nog foutloos. Met negen punten uit drie duels behouden de mannen van trainer Rinus Zegers een voorsprong van twee punten op Serooskerke en Heinkenszand, die beide ook tot winst kwamen. Opvallend was de 6-0-afstraffing die Duiveland kreeg van SKNWK.

Veere-Nieuwdorp 3-1: De thuisclub had het geluk van de koploper, want aan twee Veere-goals zat een luchtje. De eerste helft verliep rommelig. Na rust kreeg Nieuwdorp in eerste instantie de beste kansen, maar ook Veere bleef, met name toen een inzet van Joachim Cornelisse op de paal belandde, gevaarlijk. In de 69e minuut kwam Nieuwdorp door een goal van Marcel van de Does aan de leiding en niet veel later werd bezoeker Pascal Gaakeer na twee gele kaarten uit het veld gestuurd. Het betekende een keerpunt in de wedstrijd. René-Michel Gerritsen zorgde een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd kreeg Veere een omstreden strafschop, omdat de overtreding nog buiten het strafschopgebied gemaakt werd. André van Maldegem scoorde niettemin de 2-1. Aan de 3-1 van Jacky van Goudzwaard ging een buitenspelsituatie vooraf waardoor Nieuwdorp zich bestolen voelde.

ZSC’62-Heinkenszand 1-2: ZSC-doelman Leon Weeda behoedde zijn ploeg in de eerste helft voor een achterstand, maar in de tweede helft was er voor hem geen houden meer aan. Na rust klopte Gerben Menheere de doelman, na een voorzet van Pieter van Liere. Nadat Gerard Verhoek met tweemaal geel van het veld werd gestuurd, profiteerde Heinkenszand optimaal van de overtalsituatie. Na een voorzet van Jimmy Nieuwdorp was Menheere opnieuw trefzeker. Daarna scoorde Niels van de Moezel namens ZSC’62 nog tegen.

Dauwendaele-WHS 0-0: De eerste twintig minuten waren voor de thuisploeg, maar het overwicht werd niet in goals uitgedrukt. Daarna ontpopte zich een gelijkopgaande strijd met kansjes over en weer. In de tweede helft was WHS het dichtst bij een doelpunt, maar Dauwendaele-speler René de Nooijer haalde de bal van de eigen doellijn.

’s-Heer Arendskerke-Serooskerke 1-3: Nicky Holmes opende na een halfuur de score en vijf minuten in de tweede helft zorgde Kyrian Guepin voor de 0-2. Niet veel later zorgde Holmes met zijn tweede treffer voor 0-3 en daarna hield Arendskerke-doelman Arno Wisse Serooskerke van een aantal bijna zekere treffers af. Stefan van de Velde scoorde een kwartier voor tijd nog de 1-3.

Bruse Boys-Spui 4-0: De uitslag had nog veel hoger uit kunnen vallen, want bij rust leidde Bruse Boys al met 3-0. Spits Peter Willemse opende uit een voorzet van Ralph van den Ouden de score en Mats Willemse zorgde vanaf de strafschopstip, na een handsbal, voor 2-0. Peter Willemse tekende met zijn tweede treffer voor de 3-0 aan. Na de hervatting zorgde invaller Gerard Vogel voor de vierde Bruse treffer.

SKNWK-Duiveland 6-0: De Nieuwerkerkse thuisploeg was heer en meester en verdeelde het halve dozijn doelpunten eerlijk over beide helften. Gert-Jan Tierie opende na zes minuten de score, waarna Emiel Kuijten en Wouter de Jonge binnen twintig minuten de 3-0 op het bord zetten. Na de rust maakten Leon de Bruine, opnieuw Tierie en invaller Arjo van de Velde het feest compleet.