Serooskerke doet zichzelf tekort tegen Bruse Boys

GOES – Koploper Bruse Boys heeft de voorsprong op de concurrentie in de derde klasse A verder vergroot. Zelf won de ploeg de topper tegen Serooskerke met 1-0, waardoor SKNWK (dat thuis met 2-1 van WHS won) naar de tweede plaats op is gerukt. ’s-Heer Arendskerke en Nieuwdorp deden goede zaken door zeges op respectievelijk Dauwendaele en ZSC’62.

ZSC’62-Nieuwdorp 0-1: De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Vlak voor tijd wist Niels Mulder het doel echter alnsog te vinden. Met die treffer zorgde hij ervoor dat Nieuwdorp door de vijfde seizoenszege goede zaken deed en afstand nam van de onderste drie plaatsen.

SKNWK-WHS 2-1: De voornaamste achtervolger van koploper Bruse Boys (de achterstand bedraagt slechts twee punten) boekte thuis tegen WHS een nipte zege.

Gert-Jan Tierie en Wouter de Jonge bepaalden de ruststand op 2-0, maar Pieter Lindhoud maakte er in de eerste minuut van de tweede helft meteen 2-1 van. WHS greep SKNWK vervolgens bij de strot, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Dauwendaele-’s-Heer Arendskerke 1-2: Een behoorlijk gehavend Dauwendaele kwam in de 32e minuut via Jorrit Schuurman aan de leiding, maar daarvoor had de thuisploeg al aardig wat kansen onbenut gelaten. In blessuretijd profiteerde Marco Goedegebure van een foutje achterin bij de Middelburgers en dat leverde een 1-1-ruststand op.

Na een uur spelen leverde een schot van diezelfde Goedegebure, via de paal en de rug van doelman Ramon Telussa, ’s-Heer Arendskerke ook nog de winnende treffer op.

Veere-Duiveland 3-3: Met zijn 99e competitietreffer voor Duiveland bracht Barry Steenpoorte Duiveland in de eerste helft aan de leiding. Na rust waren de beste kansen ook voor Duiveland en na 65 minuten viel dan ook de logische 0-2 via Marcel Zwager. Twee minuten later kwam Veere via een benutte strafschop van René-Michel Gerritsen, na een handsbal bij Duiveland, al terug tot 1-2.

In de slotfase leek Veere zelfs de volle winst te gaan pakken. Paul Noya scoorde in de 85e minuut en Tom Nieuwelink deed dat twee minuten later. Chris IJzelenberg bezorgde Duiveland vervolgens in blessuretijd alsnog een verdiend punt.

Heinkenszand-Spui 2-1: De eerste helft was nog om aan te zien en door een eigen doelpunt van Spui-speler Danny van Waes kwam Heinkenszand op een 1-0-voorsprong. Perry Lukus, ex-Zierikzee, zorgde na rust voor de tweede goal van de thuisploeg. Een prachtig genomen vrije trap van Alex Meijer leverde Spui daarna nog wel de 2-1 op, maar in het laatste kwartier had Heinkenszand de score nog een hoger aanzien kunnen geven.

Bruse Boys-Serooskerke 1-0: Al na tien seconden liet Frank Allaart de eerste kans op een doelpunt voor Serooskerke onbenut en dat zou typerend worden voor de wedstrijd.

Koploper Bruse Boys kwam na een prima aanval, waarbij George Geluk en doelpuntenmaker Gerard Vogel betrokken waren, voor rust aan de leiding.

In de tweede helft waren de meeste kansen voor de bezoekers, de beste voor Bruse Boys, maar gescoord werd er niet meer.