Kwestie Kloetinge en Zeeuws elftal krijgt vervolg

Kwestie Kloetinge en Zeeuws elftal krijgt een vervolg

door Jan Dagevos

NIEUWDORP – De kop is eraf. Na zes jaar kwam gisteravond de Zeeuwse voetbalselectie weer eens bijeen. In Nieuwdorp werd tussen team A en team B een selectieduel afgewerkt. Volgende week maken de keuzeheren de definitieve selectie van twintig spelers bekend. Het was eigenlijk de bedoeling dat gisteravond na afloop van de onderlinge wedstrijd de namen van de nieuw te vormen formatie de ether in zouden gaan, maar na rijp beraad werd besloten er nog een paar nachtjes over te slapen. Bovendien kan de kwestie-Kloetinge dan nog eens worden besproken binnen het stichtingsbestuur. De technische staf van de Bevelandse hoofdklasser gaf de zeven opgeroepen spelers geen vrijaf voor het oefenduel. De club liet het competitiebelang prevaleren. Hoofdcoach Paul Telussa liet daarop weten dat de spelers dan ook niet meer in aanmerking komen voor het eerstkomende oefenduel van het Zeeuws elftal.

Voorzitter Eddy Dobbeleir wil de zaak nog eens binnen het bestuur bespreken. „Ik snap best dat er in de aanloop bepaalde afspraken zijn gemaakt, maar ik vind dat de beste spelers in het Zeeuws elftal moeten spelen“, zei hij gisteren in Nieuwdorp.

„Ik kan best begrijpen dat Kloetinge prioriteit aan de competitie geeft. Ach, dit gebeurt bij het Nederlands elftal toch ook? Van Basten heeft in Katwijk ook lang niet altijd iedereen tot zijn beschikking.“ Dat kan erop duiden dat de spelers van Kloetinge nog wel degelijk opgenomen kunnen worden in de definitieve selectie, net zoals de voetballers die gisteravond wegens blessures (Wilco de Valk, Mervin Niemantsverdriet, Pieter de Munnik) of ziekte (Dennis de Nooijer) ontbraken. „We gaan de boel nog eens evalueren“, zei Dobbeleir. „En als we eenmaal een besluit hebben genomen, zullen we ons standpunt netjes uitleggen aan de clubs.“

Dobbeleir had het gisteren over aanloopproblemen, waar niet al te zwaar aan getild moet worden. „Ik denk dat het Zeeuws elftal een kans van slagen heeft. We kunnen rekenen op medewerking van de KNVB en ook de clubs zijn enthousiast. Wat wil je nog meer?“ Er draafden gisteravond dertig spelers op, onder wie Arjan Koopmans van SSV’65. Hij ontbrak in eerste instantie op de officiële lijst, maar kreeg later te horen dat hij per abuis was verwisseld met ploeggenoot Stefan Paardekooper. „Ik heb beide jongens gebeld en mijn excuses gemaakt. Het was een vergissing“, aldus Ton Uitterhoeve, die binnen het bestuur de portefeuille technische zaken beheert.

Team B won het onderlinge treffen met 2-0. De ploeg, gekleed in het groen, was qua voetbal wel iets minder dan de tegenstander, maar ging effectiever met de kansen om. Arjan Koopmans benutte in de 35e minuut een strafschop, nadat Christiaan Boon door Mamadouba Gueye onderuit was geschoffeld. Mathijs Hage zorgde met een prachtig schot voor 2-0. Na de pauze werd er niet meer gescoord.

Het Zeeuws elftal speelt donderdag 25 mei een oefenwedstrijd. Eddy Dobbeleir is op dit moment in onderhandeling met vier mogelijke tegenstanders. Het moet Club Brugge, AA Gent, Lokeren of Beveren worden. „Ik hoop komend weekeinde duidelijkheid te krijgen“, aldus Dobbeleir.