Nieuwenhuijse pas tevreden met prijs

door Peter Godrie

NIEUWERKERK – Is Adriaan Nieuwenhuijse een slechte trainer? Gaat hij na drie seizoenen weg bij SKNWK? In de aanloop naar het nieuwe seizoen geeft de Kruiningse coach de antwoorden.

Vooropgesteld, Nieuwenhuijse heeft het prima naar zijn zin in Nieuwerkerk. “Het is een leuke, gezellige vereniging, alles is goed geregeld en er is een goed bestuur. Ik ben heel tevreden.” Echter, een echte prijs bleef uit. Maar daar was het Nieuwenhuijse in den beginne niet helemaal om te doen. “Ik had een rotseizoen bij SSV’65 gehad en wilde een club naar mijn zin. Eentje waar ik met veel zin naar de trainingen en wedstrijden toeging en niet met veel gelazer erom heen. Qua resultaat is het wel tegengevallen, hoewel we één van de betere ploegen zijn. We hebben het steeds niet gered omdat we te wisselvallig zijn. Dat trek ik mezelf aan. In belangrijke wedstrijden waren we er niet. En er is nog niet veel veranderd. Dat heeft te maken met de samenstelling van de selectie. We kunnen voetballen. Dat weet iedereen wel, maar in bepaalde of gedeelte van wedstrijden gaven we niet thuis. Dat mag niet meer gebeuren.”

Het komt wel eens voor dat een derde seizoen met dezelfde trainer wat minder is. Nieuwenhuijse ziet dat bij SKNWK helemaal niet zo. “Er zit heel veel toekomst in het elftal en ik heb er veel vertrouwen. Het kan best dat ik er een vierde jaar aanplak, want ik heb bijvoorbeeld geen moeite met het reizen. Als ik er perspectief in zie, blijf ik”, klinkt het antwoord op de tweede vraag.

Het behoeft geen uitleg dat Nieuwenhuijse in zijn derde jaar ‘in ieder geval een prijs wil’. Want dat hij een goede coach is – het antwoord op vraag één – heeft Nieuwenhuijse al vaak genoeg bewezen. Drie keer kampioen met Kruiningen (in vier jaar), tweemaal nacompetitie met Arnemuiden, eenmaal derde met SSV’65 en twee keer nacompetitie met zijn huidige club. Hoeveel trainers kunnen hem dat navertellen?