S.K.N.W.K. 1 al na 44 seconden op goede spoor

Gisteren was het na 44 seconden al raak. Uit in Poortvliet tegen S.P.S. 1 speelde S.K.N.W.K. 1 haar eerste competitieduel. Terug in de vierde klasse (hopelijk voor 1 jaar!).

De aftrap was voor de thuisploeg, maar al snel waren het de blauw/zwarten die in balbezit kwamen. Wesley Goud ging gelijk goed door en maakte schitterend na 44 seconden de 0-1. Helaas werkte dit doelpunt verlammend voor S.K.N.W.K.


Wilco de Valk

S.P.S. had totaal niets in te brengen, maar door een te laag baltempo en zeer onzorgvuldige passing duurde het tot vlak voor de rust voor er weer iets te juichen viel voor het publiek (ook nu weer meer S.K.N.W.K.-supporters dan van de thuisploeg, klasse!). Emiel Kuijten kopte een voorzet van Wilco de Valk binnen, 0-2.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld. Een overtreding binnen de ’16’ op Wilco de Valk leverde de Nieuwerkerkers een strafschop op. Maarten Padmos zette zich achter de bal en scoorde beheerst de 0-3.


S.K.N.W.K.-supporters naast de dug-out van trainer/coach Peter Groenewegen

Bij één van de spaarzame uitvallen van S.P.S. kregen zij een vrije trap. De bal werd hoog ingezet en door en kluts kwam de bal op de hand van één van de S.K.N.W.K.-spelers. De scheids kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Keeper Koen de Jonge maakte zijn enige safe van de wedstrijd, maar helaas werd er niet goed ingelopen door de S.K.N.W.K.-verdediging, waardoor de strafschopnemer alsnog de rebound tegen de netten kon werken, 1-3.

Hierna was het weer S.K.N.W.K. dat het initiatief nam. Wilco de Valk draaide goed weg bij zijn tegenstander en kon de 1-4 binnen tikken. De laatste goal was van invaller Christian van Vossen (hij verving Wesley Goud), 1-5. Een goede start met een prima uitslag die eigenlijk veel hoger had kunnen en moeten zijn.


De spelerspas van Martin Kiesenberg was binnen en hij kon dus gelukkig meespelen

S.K.N.W.K. is terug in de 4e klasse en dat hebben ze geweten ook. Heel veel overtredingen maakte S.P.S. omdat ze simpelweg te kort kwamen. Daarnaast een grensrechter die waarschijnlijk een lamme arm heeft van het onterecht vlaggen (gelukkig had de scheidsrechter dit door en liet een aantal keren zeer terecht doorspelen). Overigens erg kinderachtig dat deze ‘grens’ onze assistent Cees D. na de wedstrijd geen hand gaf. Ook de trainer van S.P.S. deed een duit in het zakje. ‘Coachend’ langs de lijn gaf hij het sein ‘geef ze dan een schop’. Mannen van S.K.N.W.K. welkom terug in de kelder van het amateurvoetbal.

Volgende week wacht F.S.V. 1 op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk. Aanvang: 14:30 uur.

Bekijk foto’s van deze wedstrijd elders op deze site in het Fotoboek.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Kees-Jan van Nieuwenhuize (Frank Boere), Martin Kiesenberg, Martin Huisman, Maarten Padmos, Emiel Kuijten, Wilco de Valk, Leon Goedegebure, Wesley Goud (Christian van Vossen) en Ronald van Vossen.