Voorbeschouwing 27 oktober 4e klas B (za)

Hieronder volgt de voorbeschouwing van zaterdag 27 okt. as. uit 4B (za) Zuid 1. Deze is van Chrislandia en staat op www.voetbalzuid.nl

As. zaterdag weer een compleet competitieprogramma in 4B, na een beker/inhaalweekend.

Chrislandia-SKNWK;

In Heijningen word de trotse koploper vandaag verwacht, en naar we hopen ook een tot op het bot gemotiveerd elftal van de Chris. Want wat de mannen van van Fessem afgelopen zaterdag hebben laten zien was op z’n zachtst gezegd niet best, dik verlies tegen Internos voor de beker.
SKNWK kwam met een heel ander resultaat van het veld tegen de koploper van de 3de klasse A, VCK, werd met 0-4 gewonnen. Dit duel was er ook een voor de beker. Van onze correspondent is vernomen dat in Nieuwerkerk met vertouwen wordt toe geleefd naar de ontmoeting met Chrislandia. Aan Corne Jongenelen en zijn team genoten de schone taak om de 4de plek in ieder geval vast te houden.

ZSC’62-SPS;

De ploeg uit Scharendijke begint zaterdag door het de vrije dag die ze afgelopen zaterdag hadden fris aan het duel met SPS. En zal dus alles in het werk stellen om in het spoor te kunnen blijven van SKNWK, wetende dat die ploeg de zege in Heijningen niet kado zal krijgen. Een overwinning is dus vereist. SPS is voorlopig veroordeeld naar het kijken naar beneden en zal tot zijn schrik alleen Waarde daar aantreffen. Om de bittere nasmaak van de nederlaag tegen Vrederust weg te spoelen is een goed resultaat bij ZSC’62 dus gewenst.

Waarde-FSV;

Waarde is dus 1 van de 2 ploegen die nog op de eerste zege wacht dit seizoen, en treft dan juist op dit moment FSV. De ploeg die na de nederlaag tegen Chrislandia toch verrassend uitpakte in de laatste 2 wedstrijden, winst bij Halsteren en winst thuis tegen “Brouw”. De spitsen van de fendersmannen lijken de juiste richting weer te hebben gevonden en hebben zo hun team weer hoop gegeven om naar boven te mogen kijken.

Halsteren-Vrederust;

De wedstrijd tussen de nummers 3 en 5 van dit moment. Halsteren heeft na de misstappen tegen FSV en Brouwershaven de draad afgelopen zaterdag tegen Kruiningen weer opgepakt en de plek achter ZSC’62 weer ingenomen, ware het niet dat zij een wedstrijd meer hebben gespeeld dan Chrislandia.
Voor Vrederust geldt dat ze bezig zijn aan een goed seizoen, en zij zullen dat graag tegen Halsteren willen laten zien. Want wat is er nu mooier voor oud Halsteren spelers Bart Quik en Carlo de Rooy, dan hun oude ploeggenoten in deze Halsterse derby pootje te lichten.

Smerdiek-WIK’57;

Beide ploegen willen weg uit de onderste regionen en zullen dus proberen vanmiddag het juiste pad in te slaan. WIK’57 haalde vorige week in Yese een punt weg tegen de toch wisselvallend presterende mosselboeren, en zullen er vanmiddag dus alles aan doen om ook bij Smerdiek punten weg te halen. Voor de ploeg van Smerdiek is het kijken of ze de dreun van 2 weken geleden, 5-0 nederlaag tegen SKNWK, hebben verwerkt. Volgens ingewijde belooft dit 1 van de smaakmakende duels te worden van deze speelronde.

Kruiningen-Yerseke;

Kruiningen staat met een 12de plaats duidelijk te laag in de rangschikking. Pleit wel voor de ploeg dat ze al tegenstanders van formaat hebben gehad, zoals SKNWK en ZSC’62. Maar toch ze staan te laag en Yerseke lijkt ons in de derby dus een prachtige tegenstander om deze 12de plek middels een zege te kunnen verlaten. Yerseke moet zich herstellen van de wedstrijd tegen WIK’57, want door het gelijke spel tegen de ploeg uit Kerkwerve mag je best zeggen dat de prachtige zege een week eerder tegen Arjan Smalheer(ZSC’62) en kornuiten toch weer een beetje in het niet verdwijnt. Dat is dus de wisselvalligheid van de ploeg uit Yese en die zal trainer de Smit er zo snel mogelijk uit moeten zien te krijgen wil zijn ploeg niet in de graauwe middenmoot terecht komen.

Stavenisse-Brouwershaven;

Brouwershaven moet in staat worden geacht om het kleine maar o zo trotse Stavenisse de voet dwars te zetten. Stavenisse kwam afgelopen zaterdag niet in de wei, “Brouw”daar in tegen wel. Een stevige oorwassing van FSV was hun deel. Maar juist Stavenisse is in staat om verrassend uit de hoek te komen, zie de overwinning bij……………., juist ja Yerseke.

©VoetbalNederland