Eerste periodetitel DFS, eerste verlies Duiveland

Voetbal Duiveland heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van de Zierikzeese oefenmeester Eddy Kiesenberg, Colijnsplaatse Boys, was daarvoor verantwoordelijk en won zaterdag op sportpark Oosterpark met 3-4. De nederlaag van Duiveland was een tikkeltje onnodig want het elftal van trainer Leen Koster gaf de wedstrijd na een 3-1-voorsprong uit handen. “In de eerste helft hadden we het moeten afmaken”, sprak hij voor de microfoon van Radio Schouwen-Duiveland. “Na de 3-1 werden de duels niet meer gewonnen, werd de bal gebracht en werd er niet meer gevoetbald. Daar heeft de tegenstander van geprofiteerd”. Bij een overwinning van Duiveland en bij verlies van VCK hadden de Oosterlanders de eerste periodetitel in de derde klasse A voor zich kunnen opeisen.

DFS slaagde daar wel in. Door met 3-0 te winnen van Wolfaartsdijk ging de eerste periodetitel in de vierde klasse A naar het team uit Burgh-Haamstede.

In de vierde klasse B was SKNWK al zeker van de eerste periodetitel. Maar deze is, na de 2-9-zege op Chrislandia, slechts bijzaak. De vraag is alleen: hoeveel wedstrijden voor het einde wordt SKNWK kampioen?

UITSLAGEN

Tweede klasse E:
Bruse Boys-Nieuwdorp 1-1 (1-0 Marco Ketting)

Derde klasse A:
Duiveland-Colijnsplaatse Boys 3-4 (1-0 Wilmar van de Sande, 2-0 Ronald Zwager, 3-1, Van de Sande)

Vierde klasse A:
Nieuwland-Mevo 2-1 (1-1 Pieter van der Neut)

DFS-Wolfaartsdijk 3-0 (1-0 eigen doelpunt, 2-0 Vincent Bakker, 3-0)

Vierde klasse B:
ZSC’62-SPS 1-1 (1-1 Gerard Verhoek)

Stavenisse-Brouwershaven 1-3 (Ivo Fonteine, 1-2 Frank Kristelijn, 1-3 Werner Boot)

Smerdiek-WIK’57 3-2 ((2-1 Ferrie Berrevoets, 2-2 Rick Bevelander)

Chrislandia-SKNWK 2-9 (0-1 Wesley Goud, 0-2 Christiaan van Vossen, 0-3, Wesley Goud, 0-4 Wilco de Valk, 0-5 Christiaan van Vossen, 1-6 Leon Goedegebuure, 1-7 Robbert van de Zande, 1-8 Emiel Kuijten, 1-9 Kees-Jan van Nieuwenhuize)