De Koen & Sander-show bij S.K.N.W.K. 1

S.K.N.W.K. 1 moest gisteren voor de 16e competitiewedstrijd in Fijnaart aantreden tegen F.S.V. 1. In de voorafgaande 15 wedstrijden werd nog geen punt verspeeld door de blauw/zwarten. Wel wisten ze dat de moeilijkste wedstrijd tot gisteren toe gespeeld werd op sportpark ‘Het Springer’ tegen …….., juist ja, F.S.V. 1. En een gewaarschuwd mens telt voor 2, zou je denken.

Ook nu bleek F.S.V. echter een taaie tegenstander voor S.K.N.W.K. Een ploeg met een paar snelle mensen en snel in de omschakeling. Veelal de lange bal hanterend, hierop wisten de Nieuwerkerkers niet goed genoeg te anticiperen. Tel daarbij het zwakke spel van enkelen bij S.K.N.W.K. op en de verklaring is er waarom de Nieuwerkerkers zo’n matige wedstrijd speelde. Gelukkig wisten ze ook deze wedstrijd wel te winnen, 0-2. Ook nu overigens kwam de 2e treffer (net als in de thuiswedstrijd, 2-1 winst) van de voet van een F.S.V.-speler.

S.K.N.W.K. startte gisteren wel goed. Gelijk het initiatief voor de bezoekers en enkele speldeprikjes werden uitgedeeld. Echter na 10 minuten de eerste kans voor de thuisploeg en het was eigenlijk gelijk gedaan met S.K.N.W.K. Er was zeker in de 1e helft veel te weinig beweging bij de voorwaartsen Christian van Vossen en Wesley Goud. De opbouw van achteruit was slecht, dit onder aanvoering van aanvoerder Martijn Neele, die een aantal keren simpel de bal inleverde bij een tegenstander. Ook verdedigend een aantal keren zwak (lees: niet) ingrijpen. Gelukkig was doelman Koen de Jonge paraat en had de aanvoerder (en spits) van F.S.V. zijn vizier niet op scherp staan.

Doelman Koen de Jonge van S.K.N.W.K. is hier attent op de eerste kans van F.S.V. 1. Verdediger Sytze Stins is te laat om in te grijpen

Een snel genomen vrije trap vlak voor de rust was de aanleiding tot de 0-1. Christian van Vossen kreeg de bal binnen de 16 en schoot hard de openingstreffer tegen de touwen. Een goed moment en zodoende konden de ploegen gaan rusten met een minimale voorsprong voor de koploper van de vierde klasse B. S.K.N.W.K. mocht in dit ‘eerste bedrijf’ overigens niet mopperen, want een handsbal binnen de ’16’ van verdediger Robbert v/d Zande, werd door de scheidsrechter niet gezien.

Christian van Vossen (11) haalt uit…..

… en laat de doelman met een hard schot kansloos, 0-1

In de rust probeerden trainer/coach Peter Groenewegen en ook routinier Wilco de Valk de zaak iets scherper te zetten en wat meer lijn te krijgen in het spel van S.K.N.W.K.

Echter na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter in de 2e helft een lange bal van de thuisploeg. Verdediger Sytze Stins kopte de bal onvoldoende weg. Hierdoor kon er een voorzet komen van de flanken. Deze werd ook nog eens gemist door twee S.K.N.W.K.-verdedigers, maar gelukkig werd het slechts een corner.

S.K.N.W.K. probeerde hierna wel weer het spel naar zich toe te trekken. Onder aanvoering van met name Sander Uijl, speelde opnieuw een zeer sterke wedstrijd, en de solide spelende Wilco de Valk was S.K.N.W.K. voetballend wel de betere ploeg. Toch was het oppassen voor de counters van de thuisploeg.

Wilco de Valk ontwijkt een tackle

Het duurde tot zo’n kwartier voor het einde dat de wedstrijd op slot ging. Christian van Vossen ging op snelheid zijn direkte tegenstander voorbij. Hij gaf de bal breed op de mee opgekomen Wesley Goud, maar voordat hij de bal kon beroeren was een verdediger hem te snel af. Gelukkig voor S.K.N.W.K. tikte deze F.S.V.-speler de bal voor hen langs de verkeerde kant van de paal en rolde de bal binnen, 0-2.

Eigen doelpunt F.S.V. 1 en wedstrijd is gespeeld, 0-2

Hierna wat frustraties voor de thuisploeg wat ze nog 3 terechte gele kaarten opleverde. Bij S.K.N.W.K. vielen de A-junioren Martijn Rentier, Jeffry Visser en debutant René Verschoor nog in.

Na de zeer goede wedstrijd vorige week tegen Yerseke 1 nu dus een veel zwakker optreden tegen F.S.V. 1, al was dit zeker ook de verdienste van de thuisploeg. Toch ook deze 16e wedstrijd in winst omgezet en dus inmiddels al 48 punten voor de blauw/zwarten. Voor de 10e keer al weer dit seizoen ‘de nul’ voor S.K.N.W.K. en geen gele kaarten en blessures overgehouden aan deze lastige klus.

Al met al een weer een prima wedstrijd die eigenlijk wel een beetje bestempeld kan worden als De Koen & Sander-show. Gisteren waren zij de twee die boven de rest uitstaken.

Een typerend beeld, zeker in de 2e helft. Sander Uijl is zijn tegenstander ook hier weer te slim af

Volgende week wacht op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk de volgende tegenstander. Dan staat er een heuse derby op het programma, want Brouwershaven komt naar Nieuwerkerk toe. Dit duel begint overigens door het overvolle programma bij S.K.N.W.K. (met maar één beschikbaar veld) pas om 15:30 uur!

S.K.N.W.K. 1: Koen de Jonge, Martijn Neele, Sytze Stins, Martin Kiesenberg, Robbert v/d Zande, Maarten Padmos, Léon Goedegebure (Martijn Rentier), Sander Uijl, Wilco de Valk, Wesley Goud (Jeffry Visser) en Christian van Vossen (René Verschoor).