Waarde 1 ook geen partij voor S.K.N.W.K. 1

De 18e competitiewedstrijd van de eerste selektie van S.K.N.W.K. was een uitwedstrijd tegen Waarde 1. Een ploeg die in de thuiswedstrijd van de blauw/zwarten met een nederlaag in de dubbele cijfers (10-0) naar huis werd gestuurd. Dat wilde de thuisploeg deze wedstrijd absoluut voorkomen. Met man en macht probeerde ze dit tegen te gaan. Mede door de vele gemiste kansen aan Nieuwerkerse-zijde, sommige zelfs op onmogelijke manier, werd het slechts 0-6.

Al na 4 minuten was ‘de droom’ van de thuisploeg over. De van een blessure teruggekeerde Ronald van Vossen pikte een verkeerde pass op en scoorde beheerst de 0-1. Waarde ging op zoek naar een treffer en Léon Quik, die zijn rentree maakte in het eerste vanwege de skivakantie van Koen de Jonge, bracht prima redding.

Léon Quik maakte zijn rentree in S.K.N.W.K. 1

Na een prima aktie van linksback Robbert v/d Zande was spits Wesey Goud het eindstation. Hij zorgde zodoende in de 12e minuut voor een 0-2 voorsprong voor S.K.N.W.K. Ook nu weer een reactie van Waarde, echter ging het schot rakelings naast, al lag ook nu doelman Quik opnieuw goed in de weg.

Een hard schot van Wesley Goud werd door de ‘goallie’ van Waarde nog gestopt, maar na zo’n 30 minuten was er een rommelige situatie voor het Waarde-doel. Nu was opnieuw Ronald van Vossen die in de scrimmage de sterkste was en voor 3-0 zorgde.

Wesley Goud tekent hier de 0-2 aan

Nog een prima kans voor van Vossen werd door de keeper op onverklaarbare wijze nog uit zijn doel geranseld, maar het slotakkoord van de eerste helft was opnieuw voor S.K.N.W.K. Een voorzet van Wesley Goud werd door een (voor S.K.N.W.K.) Waarde(volle)-speler in zijn eigen doel geschoten, 0-4.

Het zat voor Waarde dus niet mee in deze eerste helft. Achteraf bleek ook nog dat een speler van Waarde, die na een onschuldig duel, in de eerste helft uitviel, zijn arm heeft gebroken. Vanaf deze plaats veel sterkte toegewenst aan hem.

Robbert v/d Zande (5) verzorgde de assist voor de treffer van Wesley Goud

In de 2e helft was het S.K.N.W.K. dat gewoonweg veel te sterk was voor de thuisploeg, ook al speelde S.K.N.W.K. erg slordig en ongeconcentreerd. Na zo’n tien minuten toch een goede aktie van Emiel Kuijten, die deze aktie bekroonde met een treffer, 0-5. Hierna nog kansen te over. Met name Erwin Nelissen en Wesley Goud hadden duidelijk hun vizier niet op scherp staan tijdens dit duel.

Aan de andere kant nog een slechte pass van Martijn Neele, waarna een Waarde-speler de bal kon onderscheppen, maar de bal, gelukkig voor Neele, over het doel schoot.

Léon Goedegebure (12) had nog een prachtige lob, die voor hem helaas op de lat terecht kwam

In de 89e minuut een mooie lob van de voor Sander Uijl ingevallen Léon Goedegebure die boven op de lat belandde. De rebound was niet besteed aan Nelissen die de bal overschoot. Toch nam Nelissen nog revanche. In blessuretijd scoorde hij nog de 0-6.

Ontlading op de bank bij S.K.N.W.K. (lees: bij Ronald van Vossen). Dit vanwege het feit dat trainer/coach Peter Groenewegen voorafgaand aan het duel had beloofd dat bij een winstpartij met 6 doelpunten verschil of meer een kratje bier van hem betekende. Dit kratje kwam er dus dan ook.

Nog beter nieuws kwam er na het horen van de einduitslag van ‘naaste concurrent’ Z.S.C. ’62. Zij hadden met 0-0 gelijkgespeeld bij Smerdiek. Zodoende liep S.K.N.W.K. weer twee punten uit.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Vrederust 1.

S.K.N.W.K.: Léon Quik, Martijn Neele, Sytze Stins (Kees-Jan van Nieuwenhuize), Maarten Padmos, Robbert v/d Zande, Erwin Nelissen, Emiel Kuijten, Sander Uijl (Léon Goedegebure), Wilco de Valk, Wesley Goud en Ronald van Vossen (Richard v/d Sande).