Wesley Goud is in voor een feestje

door Klaas Verspoor

NIEUWERKERK – Hij maakte achttien van de in totaal 87 Nieuwerkerkse doelpunten en heeft daarmee een belangrijk aandeel in de zegetocht die SKNWK dit seizoen langs Zeeuwse en Brabantse voetbalvelden maakt.

De persoon in kwestie, Wesley Goud, kan met zijn Nieuwerkerkse voetbalmaten morgen kampioen worden.

SKNWK heeft bij winst in en tegen Kruiningen de titel zeker binnen. Een overwinning betekent ook de twintigste driepunter op rij in de vierde klasse B en de 23-jarige Wesley Goud heeft daar wel oren naar. ,,Natuurlijk is het leuk om een competitie op zo’n manier, zeg maar, af te sluiten. Het is zeker voor mij, maar ook voor veel van mijn ploeggenoten, uitzonderlijk om zoveel wedstrijden om rij te winnen. Het niveau van de vierde klasse is niet denderend, maar het is wel opmerkelijk om steeds maar te blijven winnen.”


Met zijn achttien doelpunten behoort Wesley Goud (links) tot een select gezelschap. foto Dirk-Jan Gjeltema

Het laatste is de belangrijkste drive nog voor SKNWK, zo meent Goud. ,,In het begin van de competitie ben je bezig om kampioen te worden, maar nu weet je gewoon al drie maanden dat je dat wordt. Na tien wedstrijden hadden we al zoiets van: dit geven we niet meer weg. Voor mij is nu de motivatie om ongeslagen kampioen te worden. We hopen dat te bewerkstelligen en zonder puntenverlies te eindigen.”

Wesley Goud heeft bij SKNWK het plezier in het voetballen teruggevonden en geeft aan ook komend seizoen in Nieuwerkerk actief te zijn. ,,Ik heb het fantastisch naar mijn zin. Ik kom hier natuurlijk vandaan en het heeft me goed gedaan om op het oude nest terug te keren. Ik zit lekker in mijn vel en dat blijkt uit alles. Het klinkt misschien arrogant, maar iedere voetballer wil doen waar hij goed in is. Dat heb ik, zeg maar, niet aangereikt gekregen in Zierikzee. Ik heb in ieder geval het geluk gehad dat ik na mijn overstap in een voetballende ploeg terecht ben gekomen.”

Met onder anderen Martijn Neele en Wilco de Valk, die nog jeugdleider waren van Goud voordat hij als D-pupil naar Zierikzee vertrok, kijkt Goud uit naar de derde klasse. ,,De spelers die hier vorig jaar al speelden slaan zich regelmatig voor de kop. Het is toch gewoon een verloren seizoen. Zeker met deze jongens die er allemaal bij zijn gekomen.”

De aanvaller van SKNWK is momenteel dan wel clubtopscorer, maar dat is iets wat hem niet echt bezighoudt. Toch scoorde hij in veertien van de negentien tot nu gespeelde wedstrijden.

,,Daar sta je voor als spits”, geeft hij aan. Zijn mooiste SKNWK-goals maakte hij echter in de beker. ,,Thuis tegen Terneuzense Boys scoorde ik met een lob over 25 meter. Ik scoorde daarna nog een keer, toen ik op de ‘zestien’ drie man passeerde.”

Wesley Goud hoopt in Kruiningen een primeur te beleven. ,,Want ik ben nog nooit kampioen geworden”, legt hij uit. Hij gelooft niet in een stunt van Kruiningen. ,,Misschien dat ze zo gaan spelen dat ze ons het feestje gunnen. Dat is ook leuk voor hun kantineomzet. Ik hoop dat we het gevoel kunnen hebben dat we lekker gevoetbald hebben.”

SKNWK zal in wat de kampioenswedstrijd moet worden aantreden zonder de geblesseerde doelman Koen de Jonge en de langdurig geblesseerde Martin Huisman.