S.K.N.W.K. 1 – W.I.K. 1 (verslag website WIK ’57)

Hieronder het wedstrijdverslag van de website van s.v. W.I.K. ’57 van de competitiewedstrijd van afgelopen weekend tussen S.K.N.W.K. en s.v. W.I.K. ’57 1

SKNWK 1 – WIK 1

Geschreven door Marcel Passenier

Vandaag, zaterdag 29 april 2008, mocht de kersverse kampioen SKNWK ons in eigen huis verwelkomen. Naar deze wedstrijd hadden we relaxed toegeleefd. Enerzijds noodgedwongen omdat de weergoden het ons onmogelijk hadden gemaakt om vorige week te spelen
en de afgelopen week te trainen, anderzijds omdat we niet de illusie hadden om tegen deze tegenstander voor een stunt te zorgen. Ze zijn de terechte kampioen en zullen er veel, zo niet alles aan doen om na 26 wedstrijden met de volle winst afscheid te nemen van de 4e klasse. Daarnaast kon vandaag hun 100e doelpunt bijgeschreven worden en dus was het lot van WIK al op voorhand bekend. Eerlijk gezegd was vooraf de vraag alleen hoe groot de nederlaag zou uitpakken.

Het viel uiteindelijk allemaal nog wel mee. Natuurlijk, 5-0 is en blijft een forse uitslag maar het is zeker niet zo dat we ons als vee naar de slachtbank hebben laten leiden. De 1-0 stond weliswaar vrij snel op het bord, maar we gaven daarna weinig kansen weg. Pas vlak voor rust, toen het via een strafschop 2-0 werd, wisten we zeker dat er vanmiddag echt niets te halen viel. In de kleedkamer is dan ook afgesproken dat we verder geen risico met spelers zouden nemen. Marco bleef dus de hele wedstrijd aan de kant en de nog maar net herstelde Rick mocht het laatste half uur vanaf de bank toekijken. Ook Ronnie hoefde niet in actie te komen omdat de knie van Antwan het hield. Een mooie gelegenheid dus voor Eelco en Jack om speelminuten te pakken.

De tweede helft werd een formaliteit. SKNWK was net als voor rust de betere ploeg en creëerde nog wat aardige kansen waarvan er uiteindelijk nog 3 het net raakten. We kunnen er mee leven. De belangrijkste wedstrijden komen nog en we zullen er dan wél volle bak voor moeten gaan om nog in het rechter rijtje te kunnen eindigen. Nog 4 wedstrijden: Kruiningen uit, Halsteren thuis, Smerdiek thuis en Chrislandia uit (ik twijfel over de volgorde). Ik zeg: 7 punten. Dan overtreffen we het totaal van vorig seizoen (29) ruimschoots en sluiten we de competitie met een goed gevoel af. Volgens planning is dat zaterdag 26 april. Reserveer die avond want we gaan met een buffet en een goed glas bier op gezellige wijze terug- en vooruit kijken.

Opstelling: Antwan, Oscar, Patrick, Bart, Bram, Elmar, Arjen, Maurice, Lennert (Jack), Rick (Eelco), Theo. Niet ingevallen: Marco, Ronnie.