Gerard Olijhoek kan er maar niet mee stoppen

Voetbaltrainer Gerard Olijhoek kan er maar niet mee stoppen

door Rudy Boogert

NIEUWERKERK – Voetbal leek een gesloten boek voor Gerard Olijhoek.

Totdat de oud-trainer van onder anderen Arnemuiden, Zierikzee en Zeeland Sport enkele weken geleden naar de milieustraat ging in Zierikzee. Stomtoevallig trof hij daar Jakkoo Brouwer, speler van zondagvereniging Ouwerkerk. De dialoog ging ongeveer als volgt. Gerard: “Hé Jakkoo, hoe is met de voetbal?” Jakkoo: “Nou Gerard, niet zo best. We zitten een beetje met een trainer in ons maag bij Ouwerkerk. Ik ga het nu tot januari met Ard (Boogerd, voorzitter) doen.” Gerard: “Waarom heb je mij niet gebeld?” Jakkoo: “Hoezo? Wil jij dat dan?”

Ja, dat wilde Gerard wel. Dit seizoen neemt Olijhoek, inmiddels 67 jaar, dus de vrijdagtrainingen bij de zondagclub voor zijn rekening. De dinsdagtrainingen verzorgt Brouwer en de coaching op zondag wordt gedaan door Ard Boogerd. “Ik ben best trots dat wij als klein clubje nu Gerard als trainer hebben”, zegt Boogerd.

Klein of groot maakt voor Olijhoek, sinds kort woonachtig in Nieuwerkerk, echter niet uit. “Een paar jaar geleden ben ik met alles gestopt. Het enige dat ik miste, was het trainen zelf, het omgaan met de jongens, met een groep die ik iets kan leren. Ik heb daarom altijd gezegd, dat ik nog wel ’s als trainer op het veld wilde staan. En waarom niet bij Ouwerkerk? Zij zijn er gelukkig mee en ik ook.”