Tweede bekerduel S.K.N.W.K. 1 eindigt gelijk

Na de ruime nederlaag afgelopen zaterdag tegen Kloetinge 1 aan de blauw/zwarten de taak om het geschonden blazoen op te poetsen. Dit moest dan gisteren gebeuren in het tweede bekerduel van de eerste ronde. Tweede klasser Oostkapelle 1 was de tegenstander. De wedstrijd begon gelukkig iets later (19:30 uur) dus konden we op het gemakje naar Oostkapelle rijden. Echter het veld waar op werd gespeeld, was niet best. Het gras was veel te lang en ook de verlichting was niet super.

Bij het begin had met name de verdediging van de blauw/zwarten het zwaar. Ze kregen de bal maar niet weg. Oostkapelle speelde oppertunistisch voetbal. Snel zochten ze via de lange bal naar de snelle spitsen. Met name ‘de tweede bal’ was steeds voor de thuisploeg. Zij kwamen dan ook terecht op een 1-0 voorsprong.

S.K.N.W.K. ging iets beter voetballen en had een paar goede aanvallen. Uit één van deze aanvallen kwam de gelijkmaker. De assistent-scheidsrechter vlagde wel, maar de scheidsrechter liet terecht doorspelen, 1-1. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft kwam Oostkapelle toch nog op voorsprong. Een speler kon simpel langs een aantal verdedigers de achterlijn halen. Zijn voorzet kon bij de 2e paal simpel worden binnen gekopt.

Na de thee ging S.K.N.W.K. op zoek naar de gelijkmaker. Het voetbal werd niet beter, maar door een paar wissels kwamen we er toch wel een aantal keren gevaarlijk uit. Wesley Goud ging alleen door, nadat de scheidsrechter al dan niet terecht weer een vlagsignaal negeerde. Hij omspeelde de keeper en scoorde beheerst de 2-2.

Oostkapelle ging hierna op zoek naar de winst. Echter de spitsen faalden of gingen voor eigen ‘eer’ terwijl een medespeler er veel beter voor stond. Het werd op het eind zelfs nog wat onvriendelijk. Eerst werd een ingooi, die door S.K.N.W.K. was uitgespeeld voor een blessurebehandeling, niet teruggespeeld (erg onsportief). Later werd ook laatste man Martijn Neele na een grove charge nog het veld uit geschopt.

De laatste tien minuten moesten daarom ook met 10 man worden uitgespeeld, want er waren al 3 wissels gebruikt. Gelukkig hield S.K.N.W.K. stand. Het voetbal was nog niet om over naar huis te schrijven, maar na de 8-1 nederlaag van afgelopen weekend, was deze 2-2 een prima opsteker.

As. zaterdag wacht op sportpark ‘Het Springer’ het laatste duel voor de beker. H.V.V. ’24 is de tegenstander. Voor beide ploegen zit er niets meer in dit bekertoernooi. Aanvang van dit duel is 17:00 uur.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Sytze Stins, Léon Pollemans (Emiel Kuijten), Robbert v/d Zande, Wilco de Valk (Erwin Nelissen), Martin Huisman, Léon Goedegebure (Martijn Rentier), Sander Uijl, Wesley Goud, Christian van Vossen.