Simpele overwinning SKNWK 1 in derby tegen ZSC 62

In de vijfde speelronde van het seizoen 2008-2009 stond op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk al weer de 2e derby op het programma. Na de eerste tegen D.F.S. 1 uit Burgh-Haamstede (2-2) kwam nu het laaggeklasseerde Z.S.C. ’62 uit Scharendijke op bezoek. Voor S.K.N.W.K. 1 altijd een lastig te bespelen ploeg al leek nu op voorhand een ‘grote’ uitslag wel mogelijk te zijn. Z.S.C. kreeg namelijk voorafgaand aan dit duel al 22 tegentreffers te incasseren in slechts 4 wedstrijden. Het werd uiteindelijk een ruime en terechte overwinning voor de blauw/zwarten. Al had het met wat meer scherpte voorin zeker nog wat meer kunnen zijn. Ook de welbekende ‘grens’ van Z.S.C. ’62 deed uiteraard weer een duit in het zakje……. Eindstand werd dus uiteindelijk (slechts) 5-0.


S.K.N.W.K.-verdediger Sytze Stins troeft hier Kasimier Snoek af. Sytze kon wederom terugkijken op een prima wedstrijd

In de eerste helft probeerde Z.S.C. ’62 zoveel mogelijk S.K.N.W.K. het voetbal te beletten. Door zeer onnauwkeurige passing van de thuisploeg leken de gasten in hun opzet te slagen. Het was Christian van Vossen die S.K.N.W.K. middels een schitterend afstandsschot van ruim buiten de ’16’ wel op voorsprong bracht, 1-0, maar dit was tevens de ruststand.

S.K.N.W.K. moest in de 2e helft zorgen dat het snel de 2e treffer kon forceren. Dan zat de wedstrijd op slot. Gelukkig kregen ze de medewerking van Z.S.C. ’62. Erwin Nelissen kreeg de bal keurig bediend en met een schitterende lob (dat zagen we vorige week ook al!) passeerde hij de doelman, 2-0.


Emiel Kuijten en Sander Uijl stomen samen op naar het doel van Z.S.C. ’62

S.K.N.W.K. was het gehele duel heer en meester en het was nu de kunst de score verder uit te bouwen. De weer van een rugblessure herstelde Sander Uijl, die kan terugkijken op een goede wedstrijd, maakte de 3-0. Wesley Goud ging alleen door en liep zich vast op een aantal verdedigers van Z.S.C. ’62. Sander was goed meegelopen en na een prima kapbeweging schoot hij de bal tegen de blauw/zwarte netten, 3-0.

Hierna was het Wesley Goud die ook nog 2x kon scoren en zijn seizoenstotaal al weer opschroefde naar acht doelpunten. Een simpele overwinning voor S.K.N.W.K. dat mooi op een 2e plaats bivakkeert in de 3e klasse A.


Ook Robbert v/d Zande was weer van de partij. Hier schaduwt hij Jan-Willem Dorreman van Z.S.C. ’62

Volgende week wacht een tegenstander van ander kaliber. Dan mogen ‘de mannen’ naar Middelburg waar koploper FC Dauwendaele 1 wacht. Op het veld van D.F.S. wordt dan de ander topper gespeeld tussen de nummers 4 en 3, D.F.S. 1 en Veere 1. Benieuwd hoe de stand volgende week zaterdagavond is?

S.K.N.W.K. 1: Koen de Jonge, Martijn Neele (Martijn Rentier), Sytze Stins, Martin Huisman, Robbert v/d Zande, Wilco de Valk, Emiel Kuijten, Sander Uijl, Erwin Nelissen, Wesley Goud en Christian van Vossen (Léon Goedegebure).