Dauwendaele neemt vaandel weer over

GOES – FC Dauwendaele is na een onderbreking van een week weer koploper in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal.

De ploeg won met 1-2 bij AZVV. Heinkenszand snoepte leider DFS twee punten af en deed de laatste plaats over aan De Meeuwen, dat met 5-3 verloor van Rillandia.

AZVV–Dauwendaele 1-2: Voor rust verzuimde AZVV de wedstrijd te beslissen. Dankzij Moustafa Yilmaz leidde de ploeg uit Axel wel met 1-0 maar dat woog niet op tegen de legio kansen die gemist werden. Na rust was Dauwendaele bovenliggende partij. Na een uur stond Stefan Joosse op de juiste plaats na een goede actie van Sigrel Burnet. Joran Moes schoot Dauwendaele, na een combinatie met Jasper Leuvelink, naar de overwinning.

Veere–Kapelle 4-0: René-Michel Gerritsen opende vanaf de stip. In de 22e minuut was Gerritsen de aangever bij de 2-0 van Silvion Uranie. Na rust kreeg Kapelle kansjes maar toen Gerritsen de 3-0 binnenkopte, was het over en uit met Kapelle. Giacomo Wattel zorgde met een ver schot nog voor 4-0.

Rillandia–De Meeuwen 5-3: Rillandia maakte het zich onnodig moeilijk. Huseyin Dogan opende de score en Esmir Kustura zorgde met een individuele actie voor de 2-0. Uit een vrije trap scoorde Van Elsakker de 3-0. Rillandia werd daarna iets te gemakzuchtig. Sjoerd Wijkhuis scoorde vlak na de 3-0 al de 3-1 en in blessuretijd kwam De Meeuwen via Vincenzo Lorrelo al terug tot 3-2. Kort na de pauze werd het door Corné Nieuwkerk zelfs gelijk. Door twee doelpunten van de na rust ingevallen Ahmed Demir pakte Rillandia toch nog de verdiende zege.

Wolfaartsdijk–Colijnsplaatse Boys 5-1 (1-0). Wilfred van den Dries 1-0, Harm Fluijt 2-0, Harm Fluijt 3-0, Harm Fluijt 4-0, Harm Fluijt 5-0, Michiel van der Weelde 5-1.

SKNWK–ZSC’62 5-0 (1-0). Christian van Vossen 1-0, Erwin Nelissen 2-0, Sander Uijl 3-0, Wesley Goud 4-0, Wesley Goud 5-0.

Heinkenszand–DFS 2-2 (0-1). Anco van der Linde 0-1, Gerben Menheere 1-1, Gerben Menheere 2-1 (strafschop), Kevin Veerhoek 2-2 (strafschop).