DFS ontsnapt aan eerste nederlaag van seizoen

GOES – DFS is na één week koploper af in de derde klasse A. De ploeg van trainer Nico Schoute speelde in Heinkenszand, na een bizar verlopen slotfase, met 2-2 gelijk.

Dauwendaele, dat met 2-1 won bij AZVV, is de nieuwe leider. DFS, Veere en SKNWK volgen op één punt.

,,Gezien het spelbeeld hadden we vandaag echt niet meer verdiend”, erkende DFS-trainer Nico Schoute ruiterlijk. “We brachten voetballend te weinig. Na de 0-1 drukten we niet door, al kregen we wel drie kansen om de wedstrijd te beslissen. Ik had het idee dat een aantal jonge spelers dacht: dat varkentje zullen we weleens wassen.”

DFS, dat aantrad zonder Bas Hogenstein, Pieter de Munnik en Jarno Vermeulen, startte goed en kwam al in de zesde minuut op 0-1. Uit een voorzet van Kevin Veerhoek werkte Anco van der Linde zijn vierde seizoenstreffer binnen.

Daarna miste Van der Linde een uitgelezen mogelijk op de 0-2 en was Armando Langebeke dicht bij de 1-1.

Na rust bleef het duel levendig en acht minuten voor tijd leidde een misverstand bij DFS tot de gelijkmaker van Gerben Menheere. Kort daarna nam René van der Linde snel een vrije trap. Een speler van Heinkenszand nam te weinig afstand en de bal caramboleerde voor de voeten van aanvaller Rens Baas die alleen op doelman Leander Rouw afging. In plaats van dat de vrije trap overgenomen moest worden, floot arbiter Van de Luitgaarden luttele seconden later voor een strafschop toen de keeper Baas vloerde. Rouw werd ook nog eens uit het veld gestuurd.

In blessuretijd kreeg DFS om onduidelijke redenen (Schoute: “Die man marchandeerde met de regels en floot inconsequent.”) een strafschop. Kevin Veerhoek bezorgde zijn ploeg alsnog een niet meer verwacht punt. Schoute was teleurgesteld maar opgelucht tegelijk: “Achteraf mogen we nog echt in onze handen klappen met een punt.”