Zelfs slecht SKNWK makkelijk langs ZSC62

door Klaas Verspoor
Tekstgrootte

NIEUWERKERK – Wanneer een ploeg niet groots voetbalt en toch met duidelijke cijfers wint, kan dat op een aantal manieren verklaard worden. “Aan drie SKNWK-goals ging een individuele fout van ons vooraf”, was de visie van ZSC-trainer Jan Heikamp.

Zijn ploeg was op alle fronten niet opgewassen tegen SKNWK en ging logischerwijs met 5-0 onderuit.


ZSC-speler Rini Hart (rechts) gaat het duel aan met Christian van Vossen van SKNWK. Op de achtergrond kijken Jos Kristelijn (uiterst links) en Wilco de Valk toe. foto Dirk-Jan Gjeltema

“3-0 was nog acceptabel geweest, maar het is jammer dat we steeds met zulke grote cijfers verliezen”, baalde Heikamp. Hij wist vooraf al dat het zonder topscorer Niels van de Moezel een lastig verhaal zou worden. Het ontbrak zijn ploeg aan iemand die voorin de bal kon vasthouden. Jan-Willem Dorreman stond wel in de spits, maar hij zag veel ballen langs en over zich heen gaan. “Het was heel moeilijk en we hebben nauwelijks kansen gehad”, gaf hij toe. In de 26e minuut kreeg nota bene verdediger Jos Kristelijn de beste kans voor ZSC’62. Zijn inzet strandde op doelman Koen de Jonge.

Op dat moment leidde SKNWK al met 1-0 door een schitterend afstandsschot van Christian van Vossen. De poging was voor doelman Luc van Beemen onhoudbaar, waar hij daarvoor en daarna ZSC’62 met een aantal goede reddingen lange tijd in de race hield. “Na rust maakte ik zelf een stomme fout. Dat was toch wel een beetje de nekslag”, keek de keeper terug op het moment in de 51e minuut. Hij verwerkte een terugspeelbal van Marco de Jonge niet goed en Erwin Nelissen profiteerde dankbaar. Van Beemen: “Daarna brak er wat bij ons.” En Dorreman: “De kopjes gingen naar beneden.” SKNWK ging dankbaar op zoek naar meer treffers. Eerst zorgde Sander Uijl voor 3-0 en daarna vijzelde Wesley Goud zijn seizoenstotaal met twee goals op tot acht doelpunten.

Ondanks de ruime zege was SKNWK-trainer Peter Groenewegen verre van tevreden. “Het was slecht vandaag. De eerste helft was, op het begin na, zelfs zeer slecht. We gingen te veel in het spelletje van ZSC mee en kwamen nauwelijks aan voetballen toe.” De derby had volgens Groenewegen met vlagen veel weg van een duel uit de vierde klasse. “Maar het mooie ervan is dat het nu alleen nog maar beter kan gaan lopen.”

Als dan ook de regelmatig vocaal botsende Erwin Nelissen en Wesley Goud in het veld dezelfde taal gaan spreken (Groenewegen: “Af en toe irriteer ik me aan ze, maar ze laten soms samen de mooiste dingen zien.”) en Martin Kiesenberg terugkeert van zijn blessure, zou Groenewegen wel ’s gelijk kunnen krijgen.

SKNWK-ZSC’62 5-0 (1-0). 12. Christian van Vossen 1-0, 51. Erwin Nelissen 2-0, 68. Sander Uijl 3-0, 81. Wesley Goud 4-0, 87. Wesley Goud 5-0. Scheidsrechter: Th. van der Heijde (Bladel). Gele kaart: Martin van der Schee (ZSC’62). Aantal toeschouwers: 115.