Bouzambou, Le Comte en Goud houden reputatie hoog

Bouzambou, Le Comte en Goud houden hun reputatie hoog

door Rudy Boogert

GOES – Het PZC-topscorersklassement heeft drie nieuwe koplopers.

Hoessein Bouzambou (RCS), Dennie le Comte (Duiveland) en Wesley Goud (SKNWK) leiden de dans met z’n drieën. Peter van Gorsel (Dauwendaele) werd verdrongen van de kop en is nu met Arjen Pattenier (Oostkapelle) de eerste achtervolger van het leidende trio.

De verse koplopers hebben een reputatie hoog te houden. Ze waren vorig seizoen de scorende motoren achter de promotie van hun clubs. Bouzambou heeft bij RCS inmiddels in de laatste veertien (na)competitieduels maar liefst zeventien keer gescoord. Dennie le Comte werd vorig seizoen Zeeuws topscorer met 26 goals en gaat in de tweede klasse vrolijk door met scoren. Zijn streekgenoot Wesley Goud maakte er vorig seizoen twintig in het wonderseizoen van SKNWK (26 gespeeld, 26 gewonnen) en heeft nu een klasse hoger in alle vijf de wedstrijden ook alweer gescoord.

Het gezelschap dat tot nu toe elk weekeinde heeft gescoord, dunt met de week uit. Vorige week waren dat er nog acht, nu nog maar vijf. Behalve Goud zijn dat Adri van Hanegem (IJzendijke), Sebastian la Grand (Hoedekenskerke), Martin Bal (Krabbendijke) en Jimmy Versluis (Dreischor).

Harm Fluijt van Wolfaartsdijk maakte een behoorlijke jump op de ranglijst. Hij scoorde tegen Colijnsplaatse Boys (5-1-zege) voor vijfde keer in zijn carrière vier keer in één competitieduel. Ruim tien jaar geleden deed hij dat voor het eerst, tegen SVR. Zijn record blijft echter op vijf goals staan in één wedstrijd; dat flikte Fluijt in april 2007 tegen Nieuwland.