Rode kaart Van Vossen terecht geseponeerd

Het duel tussen S.K.N.W.K. 1 en Kapelle 1 heeft zeker vijf minuten stil gelegen. Ruim een kwartier voor het eind van de wedstrijd kreeg S.K.N.W.K.-speler Christian van Vossen een gele kaart. Echter tot ieders verbazing volgde hierna ook de rode kaart.

Volgens de scheidsrechter van dienst was dit voor Van Vossen zijn 2e gele kaart dit duel en dus rood! S.K.N.W.K. wilde hier natuurlijk niets van weten en ging verhaal halen bij de scheidsrechter. Deze zei echter dat de er geen discussie mogelijk was en dat Christian van Vossen het veld moest verlaten.

Assistent-scheidsrechter bij S.K.N.W.K., Cees Dalebout, bleek de ‘redder in nood’. Hij stond al een tijd met de vlag omhoog en toen de scheidsrechter naar Cees toeging werd hem uitgelegd dat hij toch echt fout zat. De scheidrechter gaf gelukkig zijn fout toe en Christian mocht na verontschuldigingen van de scheidsrechter het veld weer betreden.

Wat bleek: Martijn Neele (rugnummer 3) had in de 11e minuut van de wedstrijd een gele kaart gehad. Echter had de scheidsrechters de gegevens verwisseld; d.w.z. nummer 11 in de 3e minuut een gele kaart. Aangezien Christian van Vossen rugnummer 11 droeg was dit voor de scheidsrechter reden om de rode kaart te tonen.

Gelukkig liep dit met een sisser af en scoorde S.K.N.W.K. in blessuretijd (gewoon nog met 11 man) alsnog de 2-1 tegen Kapelle 1.