S.K.N.W.K. 1 weer een keer aan goede kant score

In de belangrijke thuiswedstrijd gisteren van S.K.N.W.K. 1 tegen Kapelle 1 zaten de Nieuwerkerkers weer eens aan de goede kant van de score. Na drie nederlagen en één gelijkspel (de laatste winst dateert al weer van 4 oktober 2008 toen Z.S.C. ’62 met 5-0 werd verslagen) was Wilco de Valk gisteren in blessuretijd de matchwinner. Hij maakte de 2-1.

In het begin leek het er zeker niet op dat S.K.N.W.K. dit duel even zou gaan winnen. Kapelle was de eerste 25 minuten de betere ploeg. Echter was er van grote kansen geen sprake. Het was een middenveld duel met weinig gevaarlijke acties voor het doel. Na 11 minuten kreeg aanvoerder Martijn Neele van S.K.N.W.K. een gele kaart. Deze kaart zou in het verloop van de wedstrijd nog een grote rol gaan spelen.

Na twee wedstrijden schorsing vanwege een rode kaart stond Koen de Jonge weer onder de lat bij S.K.N.W.K.

Namens S.K.N.W.K. was een als voorzet bedoelde bal van Robbert v/d Zande bijna raak. Zijn bal belandde op de paal. S.K.N.W.K. was het laatste deel van de eerste helft gevaarlijk aan het drukken op het doel van Kapelle, maar beide ploegen gingen toch rusten met een onvervalst ‘Frits van Turenhoutje’, 0-0.

Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer. Het was zeker geen goed voetbal, wat zeker te maken had met het slechte zware 1e veld bij S.K.N.W.K. Aan S.K.N.W.K.-zijde speelde Robbert Padmos voor het eerst dit seizoen mee. Normaliter speelt hij bij S.K.N.W.K. 2, maar door zijn zeer goede optreden gisteren solliciteerde hij openlijk naar een basisplaats binnen S.K.N.W.K. 1.

Christian van Vossen opende de score in dit duel. In de 66e minuut was hij allert en tikte de bal voorbij de Kapelle-goallie, 1-0. Opnieuw een voorsprong. De laatste twee wedstrijden was dit het geval, maar uiteindelijk verloren de blauw/zwarten deze wedstrijden. Lang genieten van de voorsprong kon de thuisploeg opnieuw niet. Binnen vijf minuten lag de gelijkmaker al weer in het mandje. Het zal toch niet waar zijn!? Veel te slap verdedigen aan S.K.N.W.K.-zijde zorgde ervoor dat Kapelle langszij kon komen.

Voorstopper Léon Pollemans (midden) speelde een puike wedstrijd

Christian van Vossen kreeg een gele kaart. De scheidsrechter dacht echter dat dit zijn 2e was en stuurde Van Vossen van het veld. Na zo’n vijf minuten oponthoud gingen beide ploegen uiteindelijk met 11 tegen 11 uitmaken wie de gelukkigste zou zijn. Van Vossen mocht terecht blijven staan, want in de 1e helft was het niet hij, maar Martijn Neele die geel had gekregen.

De ingevallen Wesley Goud was dicht bij de 2-1, maar hij kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te schieten. Uiteindelijk deed Wilco de Valk dit wel. Hij schoot de bal vanaf de 16-meter lijn op doel. Hoe de bal er in ging, maakt niet uit, want via de kluts rolde de bal binnen, 2-1. Eindelijk weer eens winst.

Nog een paar minuten werden erbij geteld, maar gelukkig bleef de 2-1 op het scorebord staan.

As. zaterdag is er een vrij weekend voor S.K.N.W.K. 1. Kunnen de blessuregevallen een weekje langer rusten, want de lappenmand bij S.K.N.W.K. raakt echt vol. Nu viel Martijn Neele weer uit met een laat aanzien langdurige hamstringblessure.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele (Kristian Bouwman), Sytze Stins, Léon Pollemans, Robbert v/d Zande, Robbert Padmos, Martin Kiesenberg, Martin Huisman, Wilco de Valk, Richard Bevelander (Wesley Goud) en Christian van Vossen.