Veere meldt zich aan kop derde klasse

MIDDELBURG – DFS onttroonde in de derde klasse A koploper Dauwendaele door in Middelburg met 2-1 te winnen.

Veere profiteerde en is na een 2-0-zege bij De Meeuwen de nieuwe koploper. SKNWK klopte Kapelle met 2-1 en ZSC’62 verloor thuis met 5-0 van Colijnsplaatse Boys.

Dauwendaele-DFS 1-2: DFS stapte met de wil om te winnen in het veld en dat leek te ontbreken bij de gastheren. “Wij straalden niets uit”, liet Dauwendaele-trainer Gérard de Nooijer dan ook weten. Hij zag dat Anco van der Linde DFS op voorsprong bracht. Via Francis Langemaire kwam Dauwendaele voor rust nog wel aan de gelijkmaker.

In de tweede helft besliste DFS, dat aan vier kansen genoeg had om twee goals te maken, via Lennart Padmos het duel. DFS deed met de zege goede zaken. Het elftal van trainer Nico Schoute kwam in punten gelijk met Dauwendaele. AZVV staat nog één punt voor en koploper Veere heeft een marge van drie punten op DFS.

SKNWK-Kapelle 2-1: Kapelle startte goed in Nieuwerkerk en had aanvankelijk een overwicht. Naarmate de eerste helft vorderde kwam SKNWK beter in het spel. Na een 0-0-ruststand opende SKNWK-speler Christian van Vossen de score nadat doelman Youri Houtekamer een voorzet loste. Via Job van de Vrie, die in de kruising schoot, kwam de ploeg van ex-SKNWK-trainer Adriaan Nieuwenhuijse op gelijke hoogte. Beide ploegen leken zich te verzoenen met de gelijke stand, maar drie minuten in blessuretijd schoot Wilco de Valk SKNWK alsnog naar de overwinning.

Christian van Vossen valt tussen twee Kapelle-spelers, maar ploeggenoot Richard Bevelander gaat er met de bal vandoor. foto Dirk-Jan Gjeltema

ZSC’62-Colijnsplaatse Boys 0-5: Dave Bout zorgde voor rust met een onvervalste hattrick voor 0-3. De derde goal, op aangeven van Pascal Hoogerheide, was er ééntje om in te lijsten.

In de tweede helft was Michiel van der Weelde de aangever van Bouts vierde treffer. Door een doelpunt van Sander van Ouwerkerk werd het in een éénzijdig duel uiteindelijk nog 0-5.

AZVV–Wolfaartsdijk 2-2: Voor rust was AZVV zeker de betere ploeg, maar de thuisploeg verzuimde om de wedstrijd te beslissen. Gert-Jan Kolijn schoot op de lat en Corné Langendoen schoot net naast. In de 36e minuut kwam de thuisploeg alsnog aan de leiding toen Kana da Rosa Bernardo uit een voorzet van Wouter Boeije voor de 1-0 tekende. Tien minuten na rust scoorde Da Rosa Bernardo op aangeven van Kolijn ook de 2-0. Wolfaartsdijk gaf de moed niet op en met een schitterend afstandschot van ruim twintig meter hielp Jan Kole zijn ploeg aan de aansluitingstreffer. Het elftal van trainer Bart Dierckx bleef drukken en in de laatste minuut viel de – over de hele wedstrijd gezien – verdiende gelijkmaker. Uit een voorzet van Arnold van Gemerden zorgde Harm Fluijt voor de 2-2-eindstand.

De Meeuwen–Veere 0-2: Voorrust kon de thuisploeg Veere nog redelijk partij geven. In de tweede helft kwam Veere uit een vrije trap aan de leiding toen de ongedekte Edwin van Tatenhove met het hoofd wist te scoren. In de 65e minuut besliste Giacomo Wattel de wedstrijd met een schuiver in de uiterste hoek.

Rillandia–Heinkenszand 1-1: Na een niet al te bijster goede wedstrijd konden beide ploegen zich vinden in het gelijkspel. In de twaalfde minuut zorgde Ahmet Demir na een individuele actie voor de 1-0. Tien minuten voor rust kopte Matthijs van de Dries Heinkenszand naar de 1-1. De tweede helft kende nauwelijks hoogtepunten.