Bruse boys 5 wint topper en derby!!

Hieronder het wedstrijdverslag van de website van Bruse Boys (www.bruseboys.nl) van het duel tussen S.K.N.W.K. 4 en Bruse Boys 5:

De wedstrijd tegen Nieuwerkerk was deze editie een topper en derby in 1. Bruse Boys trapte af als koploper en SNKWK als trotse nummer 3. We trapten goed af en speelden heel aardig voetbal met veel combinaties werden er wat halve kansen gecreerd en wat afstandschoten geproduceerd.

De keeper van Nieuwerkerk verkeerde in uitstekende vorm en plukt alle schoten netjes uit de lucht met af en toe mooie zweefduiken.

Johan onze voorstopper deze middag kwam onze spitsen Dennis O en Martin B veel versterken deze eerste helft doordat hij veel inschoof, alleen jammer dat hij elke week het voetbalhandboek uitleest maar elke keer het eerste hoofstuk overslaat waar staat beschreven hoe je een bal moet drukken met het lichaam voorover. Zijn schoten waren hard maar niet gevaarlijk.

Bruse Boys had het overwicht en Nieuwerkerk had weinig in te brengen op een paar plaagstootjes na waar Chis onze keeper bij afwezigheid van Bert elke keer op de goede plaats stond.

Na 20 minuten een uittrap van Chris die je niet vaak ziet, de bal kwam over de middenveld heen!!! De verdediging van Nieuwerkerk verkeek zich op deze bal en Martin B. die de uittrap wel op waarde schatte kon doorlopen naar het doel van de tegenstander waar hij de bal in eens uit de lucht over de uitstekende keeper van Nieuwerkerk heen schoot.

Ongeloof bij 10 medespelers… Martin B die een doelpunt maakt zonder eerst een paar kansen..of meer.. soms nog veel meer kansen te verprutsen. Het was een geweldig begin voor onze superspits Martin.

De eerste helft werd professioneel uitgetikt met nog wat kansen waar de keeper van Nieuwerkerk keer op keer in de weg lag, er mag wel gezegd worden dat hij zijn ploeg op de been hield in deze fase van de wedstrijd.

Na 3 kwartier aan de thee waar nog druk werd nagepraat hoeveel we eigenlijk voor hadden moeten staan. We begonnen de 2e helft met een flinke aderlating, onze vedette Dennis v/d O. die de eerste helft flink wat gevaar stichte in de defensie van Nieuwerkerk, was achtergebeleven
in de kleedkamer met een verdraaide knie, hij werd vervangen door Koos.

Niewerkerk begon gedreven aan de 2e helft en voerde de druk flink op maar de defensie van Bru met een uitsekende spelende Erik en Martin hield de boel goed dicht. Met snelle uitbraken van Bru over de flanken werden er wat kansen gecreerd. De wings van Bru, Dylan en Duif, hadden flink aan de dope gezeten in de rust want zij speelden werkelijk met vleugels op de vleugels. Duif met goede intercepties en acties op de linkerflank en Dylan leverde de ene na de andere puike voorzet van de rechterkant.

Na heel wat aanwijzingen van onze vlagger Foeke aan Koos dat hij meer naar de bal toe moest gaan, begreep hij de hint.. na een slimme hoekschop van Jos K. kroop Koos voor zijn tegenstander bij de eerste paal en tikte de bal binnen: 2 -0 in deze beladen derby. Het kon bijna niet meer misgaan.

De druk werd aan daarna aanzienlijk opgevoerd maar de Bruse defensie wankelde geen moment tot het moment dat Erik de sleutel van zijn knie kwijtraakte en de knie daadwerkelijk op slot sprong. Hij werd gewisseld voor Foeke die voorstopper ging spelen. De verdediging liep een paar minuten doelloos door elkaar heen zonder de schreeuwen van Erik, In de 80ste minuut maakte Niewerkerk daar dankbaar gebruik van en schoot de 2 -1 onhoudbaar in de lange hoek achter doelman Chris.

Nieuwerkerk was na het doelpunt de voetballende ploeg en Bru kon nietas anders dan verdedigen en af en toe uitbreken over de vleugels. In de laatste 10 minuten kreeg SKNWK nog een paar goede kansen maar Chris hield zijn doel schoon door een 1 op 1 situatie goed te pakken en een kopbal van 1 meter net over te tikken. Na nog wat afstandschoten die allemaal vakkundig verwerkt werden door de defensie en Chris klonk het eindsignaal en was er opluchting alom aan Bruse kant.

We hebben deze middag met succes onze 1ste plaats verdedigd door met vlagen goed te voetballen en met veel strijdlust.