ZSC TWEE wint van SKNWK 3, 2 en 1:

Hieronder het wedstrijdverslag van de wedstrijd Z.S.C. ’62 2 tegen S.K.N.W.K. 3 van de website van Z.S.C. ’62:

Auteur Eric Smits

Afgelopen zaterdag stond de inhaalwedstrijd tegen SKNWK 3 op het programma voor de rood-witte uit Scharendijke. Het verschil op de ranglijst was vooraf (en ook achteraf) duidelijk. De nummer één tegen de nummer 11. En SKNWK had weinig zin in een afstraffing vandaag en omdat verder alle elftallen vrij waren hadden ze zich versterkt met wat krachten uit het eerste en het tweede. Helaas mocht dit niet baten en konden ze terug naar Nieuwerkerk met 0 punten en ZSC blijft door de winst aan kop en gaat de winterstop in als Herbstmeister.

Het begin van de wedstrijd was hoopvol. Gelijk na de aftrap was daar de eerste kans al. Helaas stond voor René de paal in de weg en zo bleef de hele snelle openingstreffer uit. Het hoopvolle begin was ook van korte duur, want ZSC speelde niet echt lekker. Wel waren ze de beter ploeg, want SKNWK had helemaal niets in te brengen die eerste 45 minuten. ZSC ging dan ook op jacht naar de 1-0, maar echt soepeltjes verliep het allemaal niet. Veel slordige momenten en zo werd het publiek niet echt warm van een lekkere pot voetbal! Toch lukte het ZSC zo nu en dan eens voor de doelman van SKNWK op te duiken, maar deze hield zijn doel schoon.

Aan de andere kant had de verdediging van ZSC het rustig. Één schotje en een corner was alle aanvallende inpulse van SKNWK die eerste helft. De beste kans op de voorsprong was voor René. Hij ging alleen op de keeper af, maar deze hield de bal keurig uit zijn doel en zo konden we aan de bak thee met de brilstand op het scorebord.

Na rust de nodige wissels, want die hadden we er genoeg, en we begonnen aan de laatste 45 minuten voetballen van het jaar 2008. Die tweede helft verliep een stuk anders dan die eerste, want nu golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen om de score te openen. Vooral ZSC kreeg mooie kansen om te scoren, maar ze vlogen naast, over en op de keeper. Aan de andere kant kwam SKNWK ook een aantal keer gevaarlijk voor het doel, maar met een paar fraaie reddingen wist Eric zijn doel schoon te houden.

ZSC kwam uiteindelijk toch op voorsprong. Een goede aanval werd netjes binnen gepeerd door Nico en zo was daar de verdiende 1-0. Na die treffer bleef het spannend in Scharendijke, want die tweede wilde er maar niet in en maakte SKNWK niet de gelijkmaker door goed keeperswerk van de ZSC doelman. Kort voor het einde van de wedstrijd was het dan toch René die nog zijn goaltje mee pikte en ZSC op 2-0 zette. Daarmee was de wedstrijd beslist en konden de bitterballen weer in het vet en de bier uit de koelkast worden gehaald.

ZSC gaat de winsterstop in op de eerste plaats. Prettige bijkomstigheid is dat Smerdiek verloor en Duiveland werd gestaakt bij een 1-2 achterstand tegen Bru! Kijken hoe het allemaal zal gaan verlopen na de winterstop! Dan beginnen we gelijk met de topper tegen DFS, dus dat kan een lekker begin zijn van het tweede deel van de competitie!

ZSC’62 2 – SKNWK 3/2/1 2-0 (0-0)

Opstelling ZSC: Eric Smits, John Dorreman, Michiel v/d Hoek, Peter Louwerse (46ste, Robbie Stoutjesdijk), Taco Post, Edwin Hof (46ste, Sander Vaane), Edgar Louwerse, Jacco Heijboer (30ste, Remy Flohil), Arjan Punt (46ste, Nico Hillebrand), John v/d Have en René Coomans.