De Ballen, hét voetbalprogramma voor kids!

Nickelodeon start op 16 januari met een speciaal voetbalmagazine voor kinderen. In De Ballen laat presentator Patrick Martens zien dat voetbal niet alleen leuk is, maar ook leerzaam en een goede manier om lekker te bewegen. De Ballen wordt gemaakt in samenwerking met de KNVB, Eredivisie en Stichting Meer dan Voetbal.

Voetbal is de populairste en meest beoefende sport in Nederland. Of je nu een jongen of een meisje bent, de sport op straat beoefent, of bij een vereniging; voetbal is voor iedereen! En aangezien kinderen toch heel anders naar voetbal kijken dan hun ouders, wordt het hoog tijd dat ze hun eigen voetbalprogramma krijgen.

In De Ballen komen verschillende onderwerpen aan bod. Zo helpt ‘de voetbaldokter’ jonge voetballers met hun voetbaltechnische problemen. Na het stellen van de juiste diagnose wordt, samen met een bekende voetballer, bepaald wat de beste oplossing is, zodat de jonge voetballer weer snel de ‘sterren van de hemel’ speelt.

‘Straatvoetbalelftal’

Ook volgt het programma wekelijks de verrichtingen van een ‘straatvoetbalelftal’ dat bestaat uit spelers (jongens/meisjes) met verschillende achtergronden. Fresia is de teamcaptain en doet er werkelijk alles aan om het elftal zo goed mogelijk voor te bereiden op de belangrijke wedstrijd tegen de huidige kampioen van het straatvoetbal: bijvoorbeeld door het gezamenlijk klaarmaken van een gezonde sportmaaltijd of het opdoen van ervaring tijdens een clinic van topspelers uit de Nederlandse Eredivisie…niets is haar te gek.

En natuurlijk kunnen kids bij het item ‘Snap er de ballen van’ vragen stellen met betrekking tot het zo geliefde voetbalspelletje. Want wat eet een speler eigenlijk voor een belangrijke wedstrijd? En waarom zien we nooit vrouwelijke scheidsrechters in de Nederlandse competitie? Patrick zorgt ervoor dat ze keer op keer antwoord krijgen op deze vragen!

Mooi begin weekeinde

,,Voetbal is de populairste sport voor kinderen, maar er was nog geen enkel televisieprogramma over voetbal dat speciaal voor kinderen bestemd is. Nu staan kinderen eindelijk een keer centraal in televisieprogramma over voetbal. Kinderen spelen zelf de hoofdrol en kunnen ideeën aandragen voor invulling van het programma. Een mooi begin van het weekeinde voor alle kinderen die zelf voetballen en die voetbal leuk vinden”, aldus Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal KNVB.

De eerste uitzending begint op 16 januari om 19.15 uur op Nickelodeon. Ben je nu al nieuwsgierig? Bekijk dan op de website http://www.www.deballen.nl/alvast het promofilmpje!