Toppers genomineerd voor sportverkiezing

ZIERIKZEE – De organisatie van de Schouwse sportverkiezingen heeft de genomineerden voor de titels sportman, sportvrouw, sportploeg en sportevenement van 2008 bekendgemaakt.

De winnaars worden op 14 februari gekozen.

Voor de drie eerstgenoemde titels zijn zes kandidaten genomineerd. Voor het evenement van 2008 zijn drie nominaties. Bij de vrouwen zijn ijzersterke sportsters genomineerd. Op de lijst staan tennisster Lesley Kerkhove, voetbalster Petra Dugardein, de atletes Marlies Jongerius en Hermien Roggeband, turnster Cassandra Somers en zwemster Romy Hoogendijk. Kerkhove werd het afgelopen jaar onder meer Nederlands jeugdkampioene indoor, Europees kampioene dubbelspel jeugd en haalde de laatste zestien op het jeugdtoernooi van Roland Garros.

Petra Dugardein staat met haar ploeg Willem II aan kop van de eredivisie en is reservekeepster van het Nederlands elftal. Marlies Jongerius verraste vorig jaar met het brons op het NK marathon in Eindhoven. Hermien Roggeband vierde successen op de sprintnummers op het NK voor 45-plussers. Cassandra Somers won verschillende springtoernooien en werd tweede met het B-team op het NKgroepsspringen. Romy Hoogendijkgreep vele Zeeuwse titels, verbeterde verschillende Zeeuwse records en presteerde ook sterk op het NK.

Bij de mannen zwom Simon Edenburg naar tal van fraaie tijden en klasseringen. Rick Jendrust blonk uit op het WK surfen voor de jeugd, Bert de Ruiter werd Nederlands kampioen bandstoten derde klasse, Tommy Staal won vele jeugdlopen, werd vijfde op het NK duatlon voor de jeugd en werd Zeeuws jeugd-crosskampioen, Iman Padmos had veel succes bij het springen op de minitrampoline en handballer Merijn de Vos greep met Jong Oranje net naast deelname aan het NK.

Bij de teams zijn de voetbalclub Duiveland en SKNWK genomineerd, het vrouwenvolleybalteam Forza, de D-jongens van atletiekclub Delta Sport, het jeugd-tafeltennisteam van Scaldina en het kartteam Two Millis. De organisatoren van het menevenement van de Schouwse Ruiters, de verschillende onderdelen van de Kustmarathon en de Wiellerronde van Zierikzee maken kans op de organisatieprijs.

1 reactie op "Toppers genomineerd voor sportverkiezing"

  1. sknwk fan | 14-01-2009 at 17:34 |

    Natuurlijk moet SKNWK winnen als voetbalclub

Reacties gesloten.