Slechte derby prooi voor D.F.S. 1

De eerste wedstrijd na de winterstop was voor S.K.N.W.K. 1 gelijk de derby in Burgh-Haamstede tegen D.F.S. 1. Een gedegen tegenstander waartegen S.K.N.W.K. in het thuisduel nog met 2-2 gelijkspeelde. Overigens kreeg S.K.N.W.K. toen voor de rust al volop kansen om het duel te beslissen. Echter D.F.S. werd toen de morele winnaar, omdat zij in blessuretijd alsnog een gelijkspel uit de wacht wist te slepen. Wat S.K.N.W.K. toen wel lukte, lukte gisteren helaas niet, scoren! Omdat D.F.S. dit wel 3x wist te doen, waren zij de terechte winnaar in een overigens niet hoogstaand duel.

Een zwaar gehavend S.K.N.W.K. kon in het begin van deze derby nog wel wat speldenprikjes uitdelen. Echter gevaarlijk werd het niet. D.F.S. kwam uit een corner na een minuut of 10 al aan de leiding. Doelman Koen de Jonge van S.K.N.W.K. ging onder de bal door en Pieter de Munnik van D.F.S. kon ongehinderd binnenkoppen, 1-0.

De charge van Pieter de Munnik op Wilco de Valk, waarmee hij hem de wedstrijd uitschopte

Hierna probeerde S.K.N.W.K. het wel, maar het was ook niet erg gelukkig in de afwerking. Robbert Padmos en B-junior Kristian Bouwman hadden pech en zagen hun kansen niet tussen de palen verdwijnen. Tot overmaat van ramp schopte Pieter de Munnik na zo’n minuut of 25 S.K.N.W.K.-speler Wilco de Valk uit de wedstrijd. Een veel te harde en grove overtreding van zijn kant, zorgde ervoor dat de S.K.N.W.K.-aanvoerder per brancard het veld moest verlaten. Dit kan er dan ook nog wel bij.

Toch gingen de blauw/zwarten niet bij de pakken neer zitten na opnieuw een domper. Er ontspon zich een open duel, waarin S.K.N.W.K. zeker wat kleine kansen kreeg en niet minder was dan de thuisploeg. Echter gescoord werd er niet meer. Ruststand 1-0.

In de 2e helft probeerde S.K.N.W.K. op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Maar toen D.F.S. er eigenlijk geen aanspraak op maakte, scoorden zij toch. In de 10e minuut van de 2e helft twijfelde S.K.N.W.K.-speler Martin Huisman bij het wegwerken van de bal. Het was D.F.S.-spits Anco v/d Linde die hiervan dankbaar gebruik maakte. Hij kon de bal heel simpel binnenwerken, 2-0. Hiermee was eigenlijk de wedstrijd ook gespeeld.

Wesley Goud torent hier namens S.K.N.W.K. hoog boven de D.F.S.-defensie uit. Helaas kon ook hij gisteren geen potten breken

De Nieuwerkerkers waren te machteloos om het de thuisploeg echt moeilijk te maken. Het was het huispubliek dat nog een keertje mocht juichen. Een lange bal van achteruit werd door door een D.F.S.-speler breed gelegd op een medespeler. Deze liet deze kans niet onbenut en zorgde voor de 3-0, tevens de eindstand.

S.K.N.W.K. kan opnieuw de wonden likken. Na een nederlaag in de laatste wedstrijd voor de winterstop (1-2 tegen Veere) opnieuw dus geen punten. As. zaterdag wacht op ‘Het Springer’ weer een lastige tegenstander. Dan komt Colijnsplaatse Boys op bezoek, dat gisteren toch maar even met 3-1 won van A.Z.V.V. We zijn dus gewaarschuwd.

Het is te hopen dat het veld en weer nu weer een beetje mee gaat zitten, zodat we nu eigenlijk weer eens echt kunnen trainen, want de laatste weken (zelfs nog voor de winterstop) is er bijna niet of nauwelijks getraind. En als dit wel gebeurde was het behelpen, want het trainingsveld was verre van goed te noemen. Dit lijkt nu allemaal wel goed te zijn. En als dan ook een aantal geblesseerden terug kan komen, kunnen we misschien weer naar boven kijken.

As. zaterdag zullen we er weer met z’n allen vol voor moeten gaan, want vanzelf komt het niet!

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Erwin Nelissen, Sytze Stins, Léon Pollemans, Robbert v/d Zande (Martijn Rentier), Martin Kiesenberg, Robbert Padmos, Wilco de Valk (Frank Boere), Martin Huisman, Wesley Goud, Kristian Bouwman.