SKNWK is stuurloos zonder Wilco de Valk

door Klaas Verspoor

BURGH-HAAMSTEDE – SKNWK-trainer Peter Groenewegen liep na afloop van de derby tegen DFS met een kwaad hoofd rond.

De voornaamste reden was dat zijn ploeg al na een kwartier spelen Wilco de Valk kwijtraakte. “Eigenlijk was dat hét moment van de wedstrijd. Wij raakten onze regisseur kwijt.” Een stuurloos SKNWK werd daarna door DFS naar een 3-0-nederlaag gespeeld.

De ontmoeting tussen twee gehavende teams, Groenewegen zat zelf als derde wisselspeler op de bank waar collega Nico Schoute beschikte over drie volwaardige eerste-elftalspelers, was vooral voor rust een derby vol strijd en wat onderlinge irritatie. Na een duel in de veertiende minuut tussen Pieter de Munnik en Wilco de Valk verliet De Valk per brancard het veld. Waar in eerste instantie de blessure ernstiger leek, viel de schade achteraf gelukkig mee.

De Valk kon op eigen benen in de rust de gang naar de kleedkamer maken. “De noppen staan wel in mijn been”, reageerde de middenvelder bij het verlaten van het veld. “Ik stond er ook van te kijken. Ik wilde de bal blokken en ik zou Wilco nooit zoiets aan willen doen. We hebben vijf jaar samen gespeeld”, verontschuldigde De Munnik zich. En Groenewegen: “Ik houd er een nare smaak aan over.”

De Munnik had zich daarvoor ook al in de kijker gespeeld toen doelman Koen de Jonge onder een bal door ging. Uit DFS’ tweede corner, getrapt door Lennart Padmos, kopte De Munnik bij de tweede paal de 1-0 binnen. DFS kreeg vervolgens wat kansjes, maar aan de andere kant waren de mogelijkheden voor SKNWK (Robbert van der Zande en twee keer Kristian Bouwman) dreigender.

Na rust startte SKNWK fel, maar die felheid ebde binnen het kwartier weg. Leonard van Floresteijn stuurde in de 58e minuut Lennart Padmos weg die langs Leander Rouw ging en de bal richting doel schoot. Omdat Anco van der Linde sneller reageerde dan Martin Huisman kon de ingevallen spits de 2-0 maken. Groenewegen: “Na de 2-0 was het over.” Een kwartier voor tijd stond Padmos aan de basis van de 3-0. Zijn voorzet belandde bij Anco van der Linde die terugkopte op de meegelopen Kevin Veerhoek, die de derde goal voor zijn rekening nam.

“Deze zege is heel belangrijk. Voetballend was het nog geen honderd procent, maar we zijn het nieuwe jaar in elk geval goed gestart”, concludeerde DFS-trainer Nico Schoute. “En wij moeten proberen uit de zorgen te blijven”, besloot Groenewegen enigszins somber.

DFS-SKNWK 3-0 (1-0). 8. Pieter de Munnik 1-0, 58. Anco van der Linde 2-0, 75. Kevin Veerhoek 3-0. Scheidsrechter: H. Bovekerk (Noordeloos). Gele kaart: Léon de Bruine en Pieter de Munnik (DFS), Erwin Nelissen en Martin Huisman (SKNWK). Aantal toeschouwers: 215.

4 reacties op "SKNWK is stuurloos zonder Wilco de Valk"

  1. Historicus | 29-01-2009 at 13:56 |

    Ik denk dat dat sprankelende voetbal in 2008 is blijven steken, terwijl de spelers wel het nieuwe jaar zijn ingegaan

  2. Kwaliteit | 26-01-2009 at 22:17 |

    SKNWK kwam gewoon kwaliteit tekort. DFS kwam beter uit de duels tevoorschijn, had een veldoverwicht en benut zijn kansen. Verder was het spel matig van beiden kanten. Natuurlijk mist SKNWK de stoere, robuuste en bonkige verdediger Martijn Neele, de aalvlugge en scorende Emiel Kuijten en de swingende Sander Uijl en Mr. neusje voor de goal Christian van Vossen. Toen de spil en motor Wilco de valk eruit werd geschopt was de angel uit de nieuwerkerkse ploeg en kon sknwk geen rol meer van betekenis spelen en had ik het gevoel dat SKNWK tot kerst kon voetballen en nog niet zouden scoren!!!
    Waar is het mooie en sprankelende voetbal van verleden jaar gebleven???

  3. Misschien was het te koud voor Klaas om goed te schrijven? Of was hij afgeleid door het rechtstreekse radioverslag van Hans den Haan. Wel jammer dat hij geen echte mening heeft gegeven over de uiterst misselijke overtreding op Wilco door ene de Munnik.

  4. Volgens mij heeft de verslaggever een oude ledenlijst van SKNWK. Leander op doel bij SKNWK? Dat zou zijn debuut zijn.

Reacties gesloten.