Wedstrijdverslag S.K.N.W.K. 4 – s.v. W.I.K. ’57 2

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd S.K.N.W.K. 4 – s.v. W.I.K. ’57 2 van de website van s.v. W.I.K. ’57:

WIK 2 zakt weer van de 5de naar de 9de plaats op de ranglijst

Geschreven door Niels Hendrikse

Na de goede overwinning van vorige week op Bruse Boys 5, was de ploeg opgeschoven naar de 5de plaats. Zeer goed als je zag dat we voor de winterstop nog op de 10de plaats waren terug te vinden. Maar ja, eerlijkheid geschiet te zeggen, dat de achtervolgers ons op de hielen zaten. Wij hadden 24 punten en er waren 4 ploegen waren met maximaal 2 punten achterstand en daarbovenop is ons doelpuntensaldo heel slecht. SKNWK 4 was een van die achtervolgers en hiervan moest gewonnen worden.

We konden helaas niet beschikken over een hele waslijst met spelers, Bas en Wim nog geblesseerd en Richard en Joost waren afwezig. Dit zijn hele belangrijke schakels in ons team, maar daar tegenover stond dat we gebruik konden maken van de diensten van Jack, Jeffrey en Thom. Zo hadden we een selectie van 13 man. Dit was onze beginopstelling, die coach Ad had geformeerd, in 4-4-2:

Niels; Stefan, Thom, Jamal, Leon; Jack, Jeffrey, Dennis, Henk; Dominic, Steef en op de bank Marijn en Benjamin.

Maar zoals gebruikelijk werd er veel gewisseld. We begonnen de wedstrijd heel erg matig en na een goede minuut spelen mocht Niels voor de eerste keer vissen. Na een mooie dieptebal tussen de verdedigers van WIK door kon de bal bij de eerste paal worden voorgegeven en simpel bij de achterste paal ingegleden worden. 5 minuten later werd de schade nog groter voor WIK, nadat er een overtreding van WIK werd gemaakt, zo’n 20 meter van het doel. De organisatie was niet helemaal oké en er waren wat problemen met het muurtje. Voordat Niels er erg in had werd er geschoten en hij kon er net niet meer bij, 2-0. Niet veel later werd het ook nog 3-0, bij een vrijwel identieke situatie als de 1-0, zelfde spelers van de tegenstander, zelfde acties. Niet veel later scoorde WIK de 3-1, de bal werd als laatst geraakt door Dennis. Hierna kreeg SKNWK weer wat kansjes, maar er kwam geen doelpunt uit. Een keer lag Niels goed in de weg op een in een keer uit de lucht genomen voorzet. Zo tegen het einde van de eerste helft nam WIK het heft in handen en verschalkte Steef met een laag schot de keeper. Toch was het SKNWK wat nog 1x scoorde voor rust. Dennis werd het bos in gestuurd in de linkse hoek en uit de voorzet die kwam werd er mooi ingeknikt en ging de bal bij de achterste paal erin. Zo stond WIK met de rust toch weer 2 doelpunten achter.

Er werd in de eerste helft erg zwak gevoetbald en vooral slecht meeverdedigd, dit moest allemaal in de tweede helft beter. WIK was de gehele tweede helft de betere ploeg en Dominic scoorde dan ook halverwege de tweede helft de aansluitingstreffer. Terwijl WIK op zoek ging naar de gelijkmaker, scoorde SKNWK onterecht de 5-3. Een bal werd ingeleverd door een speler van WIK en SKNWK kon vrij op de goal af en de aanvaller van SKNWK twijfelde niet en tekende makkelijk voor de 5-3 aan. Met nog 10 minuten te gaan moest WIK nog 3 x scoren om te winnen. Steef tekende met nog 3 minuten te spelen nog voor de aansluitingstreffer uit een strafschop, nadat Jeffrey was gehaakt in het strafschopgebied. WIK kreeg ook nog kansen op de gelijkmaker, maar het mocht niet baten.

WIK had misschien gezien het spelbeeld wel meer verdiend, maar gezien de felheid en inzet niet. Ook is het een feit dat we veel hinder hadden van de spelers die we misten. Door de 0 punten en het punten pakken van al onze achtervolgers zijn we weer naar de 9de plaats afgezakt. Volgende week zijn we een zaterdag vrij een die week erop spelen we thuis tegen de nummer 3 Cortgene 1.