ZSC TWEE heeft geen probleem met SKNWK

Hieronder het wedstrijdverslag van de wedstrijd S.K.N.W.K. 3 – Z.S.C. ’62 2 van de website van Z.S.C. ’62.

In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen nam ZSC TWEE het op tegen de nummer laatst van de ranglijst SKNWK. ZSC moest vandaag winnen om het DFS niet cadeau te geven en het liefst moest er ook nog eens gewonnen worden met veel doelpunten verschil! Beide gebeurde vandaag ook, alleen met acht treffers deden we onszelf nog flink te kort, want het was een ware kansenregen voor de heren uit Scharendijke. Een stuk of 15 had zeker gekund vandaag, maar uiteindelijk kregen we er 8 tegen de touwen!

Om half één stonden we klaar voor de aftrap. Voor SKNWK was het nog even zoeken naar een 11de man en een vlagger voor we konden uiteindelijk konden beginnen. Het laatste lukte nog wel, maar de 11de man kwam later en zo begonnen we tegen 10 SKNWK-ers aan het duel. Al snel was duidelijk wat ZSC van plan was. Gelijk druk naar voren en op zoek naar de eerste treffer. En die zat er ook na 8 minuten al in. René zorgde ervoor dat ZSC vroeg op voorsprong kwam. En nog voor de 11de man binnen lijnen kwam aan SKNWK kant lag er weer één achter doelman Leon “aap van de week” Quik! Dit maal was het John v/d Have die de treffer op zijn naam kreeg. En ZSC ging door, want nog binnen het kwartier was het 0-3. Een mooie aanval werd netjes afgerond door Remy en zo was ZSC goed bezig en werd er aan de kant al gedacht aan een monsterzege.

Helaas zakte ZSC daarna wat in en zo kon SKNWK op adem komen. SKNWK moest zich vandaag beperken tot verdedigen, want ZSC was heer en meester in Nieuwerkerk. Op één corner na waren de blauw-zwarte geen één keer voor het doel van ZSC te vinden en zo had Eric een bijzonder rustig middagje. ZSC kreeg die eerste helft nog voldoende kansen om al met dubbele cijfers de rust in te duiken, maar we moesten het doen met uiteindelijk 0-4. Een lekker afstandschot van Dennis schoof in de verre hoek en zo was de doelman kansloos. De scheids vond het na zo’n 40 minuten wel welletjes en floot voor de rust. Zo hadden we de voorsprong die we wilde, alleen was die nog wat magertjes!

Na de thee begon ZSC weer zo als het begin van de eerste helft. Al snel lag de bal alweer in het doel. René prikte zijn tweede binnen en zorgde na een kleine 50 minuten voor de 0-5. Vijf minuten later werd de 0-6 binnen gekegeld door John v/d Have en zo kon ZSC verder bouwen aan een flinke overwinning. In de tussentijd had Eric tijd genoeg om even met Spiekur bij te kletsen langs de lijn en samen zagen ze dat er wederom binnen een kwartier drie inlagen! Opnieuw was het René die de bal binnen werkte. Ditmaal met een kopbal en zo was het na 59 minuten spelen in Nieuwerkerk inmiddels 0-7.

Daarna werden er 11 minuten lang de mooiste kansen gemist en wist Jacco er uiteindelijk nog ééntje binnen te schieten. 0-8 met nog 20 minuten op de klok. De 10 hing wel in de lucht, zeker gezien het feit dat inmiddels het halve vierde van SNKWK in het veld stond en dat de vermoeidheid wel toesloeg aan SKNWK kant. ZSC bleef dotten van kansen krijgen, maar er ging er geen meer in! SKNWK kwam zelfs nog bijna tot een eretreffer! Jeroen Botty zette zijn grote teen tegen een voorzet, Eric kansloos, maar de bal hobbelde tegen de paal en zo werd Botty gespaard van een eigen doelpunt en een klap in z’n nek van zijn eigen doelman!

De scheids vondt het ruim voor het verstrijken van de tijd wel genoeg en floot nu zo’n 7 minuten voor tijd af. Hiermee bespaarde hij SKNWK waarschijnlijk nog meer tegentreffers, maar iedereen vondt het wel best. Weer drie punten en ook weer de nul achterin. Acht treffers gemaakt en het kampioenschap nog niet beslist! Een prima dag voor ZSC. Onder het genot van wat koude kletsen en bittergarnituren bekeken we nog de topper SKNWK 4 – Brouwershaven 2. Dit keer werd er maar niet geïnformeerd naar de uitslag van DFS, want straks stonden we voor de tweede keer voor niets te juichen!

Volgende week de laatste wedstrijd alweer. Om 13:00 uur spelen we dan tegen de Bruse Boys. Eens kijken of we dan weer drie punten kunnen pakken en daarna af kunnen gaan wachten wat DFS gaat doen bij Duiveland. Pietje Paulusma vertelde gisteren dat het volgend weekend flink zomers gaat worden, dus heerlijke omstandigheden voor een laatste duel.

SKNWK 3 – ZSC’62 2 0-8 (0-4)

Opstelling ZSC: Eric Smits, John Dorreman (46ste, Cees Kraaijenbrinck), Sander Vaane, Robbie Stoutjesdijk (46ste, Jeroen Botty), Edwin Hof (50ste, Nico Hillebrand), Jacco Heijboer (46ste, Edwin van Oeveren), Arjan Punt, Remy Flohil, René Coomans en John v/d Have.

Vlagger : Edwin van Oeveren, Jacco en Edwin Hof
Fotograaf : Monique en Martin
Pluspunt(en) v/d dag : Winst, acht treffers en weer de nul achterin!
Minpunt(en) v/d dag : de frisse wind na de wedstrijd!
Pechvogel(s) v/d dag : René en Nico die nog naar Colijn konden na de wedstrijd!