Zierikzee is net voor de buien binnen

BROUWERSHAVEN – Peter Willemse voltooide zijn laatste wedstrijd voor Bruse Boys zaterdag als keeper.

Grappig gegeven dat de speler die doelmannen jarenlang het leven zuur maakte, zijn carrière juist afsluit als schietschijf. Nou ja, schietschijf. Willemse hield in het slotduel (tegen Mevo) keurig de nul, terwijl zijn neef Mats zich aan de andere kant een bekwaam opvolger toonde als prijsschutter met vier goals.

Het kon allemaal op de finaledag van de WereldRegio Cup in Brouwershaven. Behalve spelers op het doel liep er ook een trainer in het veld. Marco Groeneveld speelde, net als in de poulefase, zijn wedstrijdjes mee bij Zierikzee. Hij werd daardoor de winnende speler/trainer, want zijn Zierikzee won het evenement door drie overwinningen in de finalepoule.

Na zeges op Mevo (3-2) en Bruse Boys (3-0) was het slotduel met Duiveland beslissend. Niet verliezen was het motto. Door een fraaie goal van Ricky Bevelander, gevolgd door goals van Frank van der Helm en Lars Holm was het duel snel gespeeld. Ronald Zwager deed nog iets terug (3-1 en 3-2). Zijn tweede goal was van grote schoonheid: hij krulde een vrije trap in de verre kruising. Het was meteen tijd. Tegelijkertijd lieten de dreigende wolken hun regen vallen.

Een smet op de finalepoule was het gestaakte duel tussen Duiveland en Mevo. Bij een 5-1-voorsprong voor Duiveland en al twee rode kaarten voor Mevo (Niels Verkaart en doelman Ruud van de Linde) vond scheidsrechter Jo-Annis de Bat het welletjes.