Duiveland in nieuwe seizoen tegen Wieldrecht

Wieldrecht in nieuwe seizoen één van tegenstanders

Duiveland kan zich opmaken voor twee nieuwe confrontaties tegen Wieldrecht. Dit blijkt uit de indeling voor het voetbalseizoen 2009/2010 die de KNVB vandaag (donderdag) bekend heeft gemaakt. Duiveland en Wieldrecht, die elkaar in mei troffen in de nacompetitie waarbij de ploeg uit Dordrecht onder meer na een zeer bewogen duel in Oosterland aan het langste eind trok, zijn door de voetbalbond ondergebracht in de tweede klasse E. Hierin treft Duiveland oude bekenden als Bruse Boys, Arnemuiden, Oostkapelle, SSV’65, Serooskerke en VVC’68. Verder ontmoeten de Oosterlanders Dauwendaele en Veere (beiden komen uit de derde klasse), degradant Zaamslag en het Brabantse Zwaluwe.

In de derde klasse A komen DFS en SKNWK elkaar weer tegen. Hun poule bestaat verder uit AZVV, Colijnsplaatse Boys, De Meeuwen, De Noormannen, Kapelle, Kruiningen, Nieuwdorp, Spui, VCK en Yerseke.

ZSC’62 blijft in het nieuwe seizoen verstoken van derby’s in de vierde klasse A, maar zit wel in een poule van veertien teams en moet dus 26 duels afwerken.

De vierde klasse B kent met Mevo, Brouwershaven en WIK’57 wel eilandelijke ploegen en bestaat ‘gewoon’ uit twaalf elftallen. Zierikzee treft in de derde klasse A in vergelijking met het voorbije seizoen een paar nieuwelingen: Alliance, Ria W., SC Gastel en Steenbergen. De vijfde klasse B ziet er voor de Schouwse teams, Renesse, Ouwerkerk en de fusieclub DZC (Dreischor Zonnemaire Combinatie), grotendeels hetzelfde uit. Wel is deze klasse teruggebracht van veertien naar twaalf teams.