AZ haalt uit tegen Zeeuws Elftal

MIDDELBURG- AZ heeft woensdagavond eenvoudig gewonnen van het Zeeuws Elftal: 0-11. De AZ-treffers kwamen op naam van Graziano Pellè (4), Mounir El Hamdaoui (3), Ari (2), Nick van der Velden en Jeremain Lens.

Met slechts vijf minuten op de klok keek AZ al tegen een 0-3 voorsprong aan. Eerst was het Ari die een inzet van El Hamdaoui voor de zekerheid binnen tikte. Vervolgens scoorde El Hamdaoui zelf twee keer. Na kansen van Nick van der Velden (schot) en Kees Luijckx (kopbal) rondde Ari na een half uur een voorzet van Jeremain Lens af: 0-4. Tien minuten voor rust omspeelde Van der Velden de Zeeuwse doelman (0-5), gevolgd door een overtuigend schot van El Hamdaoui: 0-6.

Verjaardag Pellè
In het tweede bedrijf sierde Graziano Pellè zijn verjaardag op met twee treffers binnen een minuut (0-7 en 0-8). Lens (0-9) en Pellè, die opnieuw twee keer scoorde, zorgden in de slotfase voor dubbele cijfers: 0-11. De thuisploeg werd één keer gevaarlijk met een kopbal, die vakkundig werd ontzenuwd door Joey Didulica.

Afwezigen
Pontus Wernbloom, Héctor Moreno en Erik Heijblok kregen rust. Moussa Dembélé bleef uit voorzorg aan de kant met lichte liesklachten. Ragnar Klavan is na een blindedarmoperatie nog niet wedstrijdfit.

Koeman: ‘Goede goals’
“Ik vind dat je ten opzichte van de eerste wedstrijdjes ziet dat AZ frisser is en dat er agressiever wordt gespeeld. Er zaten vandaag ook goede goals tussen”, zei Ronald Koeman na afloop. “Dit moeten we voortzetten tegen sterke tegenstanders als Club Brugge (19 juli) en HSV (22 juli). Dan wil ik ook meer naar een vast elftal toewerken.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Zeeuws Elftal– AZ 0–11 (0-6)
Selectie Zeeuws Elftal: Joan van Belzen, Jaco van der Schee, Matthijs Lugtenburg, Gerard de Nooijer, Peter de Jong, Tim Faassen, Sander Goedegebure, Alfaro Pentury, Dwight van Hulle, Etienne Mallie, Alwin van Ham, Ronald Zwager, Niels Kole, Dennis de Nooijer, Hoessein Bouzambou, Jonathan Constancia, Mervin Niemantsverdriet, Dennie le Comte.
Opstelling AZ: Sergio Romero (46. Joey Didulica), Gill Swerts, Kew Jaliens (65. Niklas Moisander), Gijs Luirink, Sébastien Pocognoli (46. Simon Poulsen), Nick van der Velden (65. Brett Holman), Marko Vejinovic (65. Maarten Martens), Kees Luijckx (65. Stijn Schaars), Jeremain Lens, Mounir El Hamdaoui (46. Graziano Pellè), Ari (54. Demy de Zeeuw).

Scoreverloop: 4. Ari 0-1, 5. El Hamdaoui 0-2, 6. El Hamdaoui 0-3, 29. Ari 0-4, 35. Van der Velden 0-5, 40. El Hamdaoui 0-6, 61. Pellè 0-7, 62. Pellè 0-8, 74. Lens 0-9, 80. Pellè 0-10, 86. Pellè 0-11.