Erfenis van Kloetinge staat op het spel in beker

Dit weekeinde barst het bekervoetbal weer los in Zeeland. Niet alle clubs doen mee (Hoofdplaat, DZC09 en Vosmeer zondag hebben nog even vrij), maar de rest kan dezer dagen de borst weer nat maken. Vorig seizoen reikte Kloetinge het verst van alle clubs. De finale was het eindstation; LRC was met 1-0 te sterk in Steenbergen. Wie volgt de club op?

Het bekervoetbal staat eigenlijk altijd ter discussie. Het gros van de clubs ziet de duels als vriendschappelijke potjes. De KNVB inmiddels ook, want dat was één van de redenen om het toernooi weer ’s op de schop te gooien. Om meer competitie in de beker te krijgen, speelt de bovenlaag (hoofdklasse en eerste klasse) nu onderling in een poule van vier.

Uit die poules gaan de eerste twee clubs door. In de bekerpoules met het voetvolk (tweede klasse en lager) gaat alleen de winnaar door. Afijn, de verliezer zal geen conclusies verbinden aan de bekerduels. De winnaar zal het een goede voorbereiding op de competitie vinden. Hieronder de beste Zeeuwse clubs van de laatste tien seizoenen op een rij.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/