Twee rode kaarten en verlies voor SKNWK

ZIERIKZEE – Bruse Boys had na de 7-0-overwinning op Yerseke uitstekende perspectieven om de volgende bekerronde te halen.

Bij Dosko werd gisteravond echter een 3-2-nederlaag geleden. Duiveland won de uitwedstrijd van DFS met 1-4 en staat al in de volgende ronde.

SKNWK trok in een tumultueuze wedstrijd aan het kortste eind tegen SC Gastel (5-3). De Schouwse ploeg incasseerde twee rode kaarten, één voor doelman Koen de Jonge en één voor Wesley Goud.

Zierikzee won met 3-1 van Noad en is ook door, WIK’57 versloeg Renesse in eigen huis met 1-2.

Dosko-Bruse Boys 3-2. Bruse Boys was voor rust beter tegen Dosko, maar kwam door Roy Niemantsverdriet wel op een 1-0-achterstand. Uit een penalty herstelde Mats Willemse de schade, maar na rust speelde Bru matig. Dosko profiteerde en kwam door goals van Tim van Schijndel en Bart van Nispen op een 3-1-voorsprong. Ben Schot maakte er nog 3-2 van, verder kwam Bruse Boys niet.

DFS – Duiveland 1-4. Barry Steenpoorte zorgde voor 0-1, maar na acht minuten bracht Anco van der Linde DFS langszij. Ronald Zwager maakte in de twaalfde minuut de 1-2, daarna duurde het lang voordat er weer gescoord werd. Tien minuten voor tijd, nadat DFS de paal al had getroffen, besliste Zwager het duel. Marcel de Bruine maakte er ook nog 1-4 van.

Goes – HVV’24 4-0. Goes opende fel en zat van meet af aan beter in de wedstrijd dan de tegenstander uit Hulst. Door twee doelpunten van Lunven Vermeer leidde de thuisploeg bij rust al met 2-0. Na rust kreeg HVV’24 ook wat kansjes, maar door keeperswerk hield Goes de nul vast. Via Shannon Braafhart werd het 3-0 en uiteindelijk maakte Niels Paardekooper er ook nog 4-0 van.

Zierikzee – Noad’67 3-1. Een fel strijdend Noad’67 kwam voor rust via Koen van Dijke op een verdiende 0-1-voorsprong. Na rust pakte Zierikzee de draad goed op. Leon Sinke zorgde voor de gelijkmaker en tekende daarna ook voor een voorsprong in een leuke pot voetbal. Frank van der Helm maakte er tenslotte ook nog 3-1 van.

SC Gastel – SKNWK 5-3. In een rommelig duel, met veel kaarten kwam SKNWK in deze wedstrijd voor poule 20 door goals van Wesley Goud, Robbert Padmos en Carlo van der Maas nog wel op een 1-3-voorsprong, maar Jelle Oomen en Gerben Verstraete scoorden voor rust namens SC Gastel. Na rust kreeg SKNWK goals van Pascal van Chaam en Richard Mol (2x) te verwerken. Bij de Schouwse ploeg werden doelman Koen de Jonge (direct rood) en Wesley Goud (2x geel) uit het veld gestuurd.

Renesse – WIK’57 1-2. Via John Berrevoets kwam Renesse in de eerste helft nog wel aan de leiding, maar Bram Blakenburg zorgde al voor een 1-1-ruststand. Na rust drukte Renesse zijn tegenstander aanvankelijk terug, maar door enige omzettingen bleven de bezoekers overeind. Via Dominique Reijnders, die met enig geluk een bal van Marco Ganzeman mee kreeg, kwam de ploeg aan de bekerwinst.

Domburg – Hoek 2 1-3. De reserves van Hoek hadden in Peter Hamelink een trefzekere spits. Hij scoorde voor rust twee keer voor de bezoekers. Ruben de Haan met een eigen goal voor Domburg en Jos de Nooijer brachten de eindstand op 1-3.

ZSC’62 – Mevo 7-3. Door goals van Martin van der Schee, Kenny Vaes en Robin Provoost liep ZSC’62 in het duel met Mevo uit naar 3-0. Ricky Janse maakte de 3-1, maar via Provoost werd het vrij snel alweer 4-1.

Mevo kwam door Matthijs Heeres nog wel terug tot 4-2, maar door twee goals van Werner Klaassen, waarvan de laatste uit een strafschop na een overtreding op Don van Vliet, werd het 6-2. Gerard Verhoek tekende voor 7-2, waarna Thomas Vos de eindstand op 7-3 bepaalde.