Voetbalvelden in gevecht met twee vijanden:

Voetbalvelden in gevecht met twee vijanden: droogte en engerlingen

ZIERIKZEE – Naast de droogte houden de voetbalvelden op Schouwen-Duiveland voorlopig ook die andere hardnekkige vijand: de engerlingen. De larven van de Sallandkever zitten inmiddels onder bijna alle velden op het eiland. Ze maken het speelveld los en, erger nog, lokken hongerige kraaien, die vervolgens grote gaten in de velden pikken.

Ondanks een behandeling in het voorjaar met aaltjes, die de larven opeten, steken de dieren nu toch weer de kop op. Niet zo gek, meent Patrick Tol van de gemeente Schouwen-Duiveland. “Er zijn meerdere behandelingen nodig. En dan nog is dat geen garantie voor succes.” Daarom staat een nieuwe behandeling op de rol. “We gaan daarmee door zolang het nodig is.”

De gemeente praat vandaag over de toestand van de velden en de toegankelijkheid ervan, met name in verband met de droogte. De komende dagen lijkt er maar weinig regen te gaan vallen. Zelf sproeien is geen optie, zegt Tol. “Dan zou elk veld een bron moeten hebben. Dat is nogal een investering. En kraanwater gebruiken is ook te duur.”