Willemse van betekenis voor Bruse Boys

Bruse Boys heeft de eerste punten van het seizoen 2009/2010 binnen. In en tegen Arnemuiden werd de derde competitiewedstrijd in de tweede klasse E met 1-2 gewonnen. Mats Willemse bracht Bruse Boys na een 1-0-achterstand langs en voorbij Arnemuiden. Zijn eerste treffer kwam voort uit een penalty omdat Peter Willemse – vorig seizoen gestopt maar hij kon regelen dat hij vanuit zijn woonplaats Goes naar Arnemuiden kon komen om eventeel in te vallen – werd neergelegd. De tweede goal was volgens Ronald van Oeveren ‘een mooi doelpunt’. Toch was de Roosendaalse oefenmeester van Bruse Boys niet helemaal tevreden. Met name de eerste helft was net zo slecht als in de eerste twee wedstrijden. ,,Het is te afwachtend. We starten niet scherp”, aldus van Oeveren.

Met de scherpte bij derdeklasser DFS in Westkapelle was niets mis. Tegen De Noormannen kwam de ploeg uit Burgh-Haamstede met 0-3 voor en trainer Nico Schoute genoot langs de kant. ,,We speelden ze van de mat. Maar in de tweede helft was daar niets meer van over. We speelden met lange ballen op de spitsen maar ze konden de bal niet vasthouden en de aansluiting vanuit het middenveld kwam te laat. Het probleem zit ‘m in het conditionele vlak maar dat heeft te maken met de voorbereiding.” Schoute denkt nog twee wedstrijden nodig te hebben om DFS conditioneel honderd procent in orde te krijgen. Toch gloorde er bij DFS na de gelijkmaker van De Noormannen hoop toen Pieter de Munnik uit een corner 3-4 kopte. Met nog tien minuten op de klok dacht Schoute de buit alsnog binnen te hebben. In dezelfde minuut maakte De Noormannen 4-4 en even later ook nog de winnende 5-4.

SKNWK-collega Gerjo Prins zag het bij de warming-up tegen VCK al fout gaan. ,,Ik miste iets: een stukje beleving naar een wedstrijd toe.” Gezien het scoreverloop had de thuisploeg uit Koudekerke haar zaakjes beter voor elkaar want pas bij 3-0 deed SKNWK door een treffer van Wesley Goud wat terug. ,,Daarna hadden we een strafschop moeten krijgen waardoor je de aansluiting weer kan krijgen. Nu word je in de uitslag weggezet door een gebrek aan inzet. Dat is heel jammer”, oordeelde Prins.
Door de nederlaag is SKNWK nog puntloos. Dat geldt eveneens voor WIK’57 en Brouwershaven, twee eilandelijke vierdeklassers.

Uitslagen

Tweede klasse E:
Arnemuiden-Bruse Boys 1-2 (1-1 en 1-2 Mats Willemse)

Duiveland-Zaamslag 0-0

Derde klasse A:

Noormannen-DFS 5-4 (0-1 Mariko Rouw, 0-2 Lennart Padmos, 0-3 en 3-4 Pieter de Munnik)

VCK-SKNWK 6-2 (3-1 Wesley Goud, 4-2 Erwin Nelissen)

Vierde klasse A:

Arendskerke-ZSC’62 5-1 (4-1 Dennis van Kempen)

Vierde klasse B:
Mevo-WIK’57 7-0 (1-0 en 2-0 Thomas Vos, 3-0 Michiel Tamerus, 4-0 e.d. Bart Boot, 5-0 Ricky Janse, 6-0 Mathijs Heeres, 7-0 Thomas Vos)

Brouwershaven-SPS 0-3