‘Colijn’ heeft eerste zege binnen

MIDDELBURG – Na twee nederlagen boekte Colijnsplaatse Boys de eerste seizoenszege in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal.

Yerseke werd met 2-1 verslagen. Nieuwdorp won al voor de derde keer (3-0 tegen Spui) en blijft op doelsaldo AZVV, dat Kapelle met 5-2 klop gaf, net voor.

Kruiningen-De Meeuwen werd afgelast. De Bevelanders hebben daardoor dit seizoen tot hun afgrijzen nog geen enkele competitiewedstrijd gespeeld.

Colijnsplaatse Boys–Yerseke 2-1: In de openingsfase hield Yerseke-doelman Ramon Boone zijn ploeg nog overeind, maar na twintig minuten moest hij capituleren. Uit een voorzet van Graham Holmes kopte Pascal Hoogerheide de 1-0 binnen. Na de pauze waren de twee teams gelijkwaardig aan elkaar, maar na een uur tekende Michiel van der Weele, nadat de voordeelregel uitstekend werd toegepast, voor de 2-0. Tien minuten voor tijd kopte Bart van Steveninck Yerseke naar de 2-1. Daarna waren de bezoekers ook nog dicht bij de gelijkmaker.

AZVV–Kapelle 5-2: Na 22 minuten leidde AZVV door twee treffers van Kana da Rosa Bernardo al met 2-0. Michiel Standaert maakte voor rust de 3-0. Pas in de tachtigste minuut scoorde Jon Herselman namens Kapelle tegen en via Marco den Deurwaarder werd het 3-2.

In de negentigste minuut zorgde Da Rosa Bernardo voor 4-2 en ver in blessuretijd scoorde Ben Ongenae uit een strafschop de 5-2. AZVV-speler Emanuel Pauwels en Raymond Ribbink (Kapelle) werden elk na twee gele kaarten uit het veld gestuurd.

Nieuwdorp–Spui 3-0: Niels Mulder zorgde al na vier minuten voor de 1-0. Daarna was het voetbal, mede door een warrige arbitrage, rommelig te noemen. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Jean-Paul van As op aangeven van Mark Nieuwenhuijze de 2-0. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd maakte Martin de Hamer na een assist van Janick van As de derde Nieuwdorpse treffer.

De Noormannen–DFS 5-4: Door goals van Mariko Rouw, Lennart Padmos en Pieter de Munnik liep DFS uit naar 0-3, maar Mark Minderhoud zorgde in de 43e minuut voor de belangrijke tegentreffer. Na rust was de thuisploeg sterker en door twee treffers van Menno de Nooijer werd het gelijk. Door een goal van De Munnik kwam DFS daarna opnieuw op voorsprong, maar in de 90e minuut zorgde Minderhoud met zijn tweede doelpunt voor de 4-4. Adrie van Belzen bezorgde zijn ploeg twee minuten in blessuretijd de spectaculaire overwinning.

VCK–SKNWK 6-2: VCK speelde voor rust sterk en SKNWK leek niet bij de les. Erik Goudt opende de score en niet veel later kopte Goudt de Koudekerkese ploeg ook naar de 2-0. Uit een strafschop, na een overtreding op Michiel Ketting, zorgde Danny Joosse voor rust nog voor de derde VCK-treffer. Wesley Goud scoorde na rust 3-1, maar via Ketting liep VCK uit naar 4-1. Uit een vrije trap van Erwin Nelissen kwam SKNWK opnieuw terug, maar een solo van Stefan Wielemaker leidde opnieuw tot een marge van drie treffers. Via Sander Goorssenberg werd het ook nog 6-2.