Daan Esser komt achter zijn standbeen top 5 binnen

Met een doelpunt achter het standbeen zette Daan Esser Kloetinge zaterdag op een 4-0-voorsprong in het bekerduel met Duiveland. Met die entertainende goal kwam Esser in de top 5 terecht van Kloetingse bekerschutters. Hij heeft nu 17 doelpunten gemaakt in de beker. Esser staat in de top van het klassement inmiddels een illuster gezelschap.

Koploper in het klassement is Ronald Zuijdwegt met 32 doelpunten. Om dat aantal te halen moet Esser nog even volhouden. De totalen van Erik de Groene, Marcel Lourens zijn wellicht dit seizoen nog haalbaar voor Esser. Daarmee zou hij de sprong naar de top 3 maken. Met een bal op de paal en wat andere gemiste kansen had hij tegen Duiveland al goede zaken kunnen doen.

De lijst is samengesteld op basis van de bekerdoelpunten uit de laatste dertig jaar. Met name spelers uit de recente geschiedenis bevolken het klassement. Dat is niet vreemd, want sinds de invoering van het poulesysteem in plaats van het knock-outsysteem worden er sinds medio jaren negentig véél meer bekerduels gespeeld. Etienne Mallie krikte met de strafschop zijn bekertotaal op tot acht goals.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/