SKNWK kan vertaalslag niet maken in wedstrijd

NIEUWERKERK – “Wat we op de training oefenen, komt er in de wedstrijd gewoon nog niet uit”, reageerde SKNWK-aanvoerder Wilco de Valk na de wedstrijd tegen De Meeuwen.

SKNWK leed zaterdag op eigen veld een 3-0-nederlaag en was in het veld wéér te lief voor de tegenstander.

Waar De Meeuwen zo af en toe het randje van het toelaatbare opzocht, gaf SKNWK in menig duel niet thuis. “De beuk moet er in”, besefte De Valk. De routinier, die met de eerste overtreding in de eerste helft én de eerste uit het tweede bedrijf een signaal aan zijn ploeggenoten afgaf, sprak na SKNWK’s derde nederlaag op rij lastig om te kunnen gaan met de huidige situatie. “Het is moeilijk voor me. Er is niet iets van ‘schuld’ aan te wijzen. Als we er met zijn allen voor gaan, zoals tegen AZVV en Kapelle, dan kan het heel anders lopen.”

De Valk vond dat zijn voorbeeld tegen De Meeuwen geen ‘praatje-plaatje-daadje’ was. Dus SKNWK ging er niet helemaal voor? “Ik had vandaag niet de indruk dat dat het geval was”, aldus De Valk die wel een ander punt aanstipte. “We hebben een slechte voorbereiding op deze wedstrijd gehad. Dinsdag was niet iedereen op de training en donderdag hebben we door het slechte veld helemaal niet getraind. En daarbij moeten we elkaar in het veld ook véél meer coachen.”

SKNWK-aanvaller Wesley Goud gebruikt handen en voeten in een duel met een verdediger van De Meeuwen. foto Dirk-Jan Gjeltema

Zo ging de Nieuwerkerkse defensie, die de meeste tegengoals heeft van de derde klasse A (32), mede door een gebrek aan communicatie, bij alle goals niet vrijuit. In de 25e minuut haalde Erwin Nelissen Robin Dek onderuit, waarna scheidsrechter Tatarlis een strafschop toekende. Vanaf de stip scoorde Vincenzo Lorello de openingstreffer. Die had eerder al aan de andere kant kunnen vallen, want na 78 tellen schoot Robbert Padmos namens SKNWK al op de lat en enkele minuten later verdween een inzet van Kristian Bouwman net naast.

In een verder gelijk opgaande eerste helft ondernam De Meeuwen, dat gemakkelijker voetbalde, vooral van afstand wat doelpogingen. SKNWK-spelers kwamen te weinig ‘in de bal’ en bewogen te weinig zonder bal. Toch had SKNWK voor rust nog aan de 1-1 moeten komen, maar op aangeven van Nelissen miste Wesley Goud. “En als Wesley zich laat vallen, dan krijgen ook wij een penalty”, vermoedde trainer Gerjo Prins.

Alle opbeurende woorden en goede bedoelingen van Prins konden vier minuten na rust de prullenbak al in. Nadat De Meeuwen-doelman Rinko Koppejan kort daarvoor nog een vrije trap van Nelissen uit zijn doel rammelde, deelde Danny Huijbregtse met de 0-2 een mokerslag uit. “Een goede goal”, vond trainer Hans van de Rafelaar. De derde goal was illustrerend voor het SKNWK van nu. René Verschoor gooide een inworp richting doelman Koen de Jonge. Invaller Farid Quadirzada pikte de bal af en zorgde simpel voor de 0-3.

“Deze nederlaag moeten we onszelf aantrekken”, besloot De Valk. “De verdediging blijft het zorgenkindje, maar we scoren ook te weinig. Verliezen is nooit leuk”, besloot Prins na zijn negende nederlaag in Nieuwerkerk. De vertaalslag maken van de training naar de wedstrijd blijft voorlopig een te hoge horde voor dit SKNWK.

SKNWK-De Meeuwen 0-3 (0-1). 26. Vincenzo Lorello 0-1, 49. Danny Huijbregtse 0-2, 76. Farid Quadirzada 0-3. Scheidsrechter: K. Tatarlis (Gorinchem). Gele kaart: Wilco de Valk (SKNWK), Job Brasser en Martijn Blommaert (beide De Meeuwen). Aantal toeschouwers: 65.

3 reacties op "SKNWK kan vertaalslag niet maken in wedstrijd"

1. Ik zou denken maak het van voren sterker, dan krijgen ze misschien van achter meer lucht. Gaan voor een punt is niet genoeg, je moet er 3 halen.

2. speler | 30-11-2009 at 20:08 |

inderdaad, het heeft geen zin een linie de schuld te geven. gewoon met z’n allen

come on

3. Zo dat is makkelijk geredeneerd.”De verdediging blijft een zorgenkindje, als je voorin balverlies lijdt en de verdediging staat voor twee man. Of de passing vanuit het midden veld en wederom balverlies.En ja natuurlijk worden er achterin foutjes gemaakt. Maar ik denk dat heel het team de hand in eigen boezem moet steken. En als team gaan voetballen dan heb je zeker 3 punten zaterdag