S.K.N.W.K. 1 troeft Yerseke 1 volledig af

S.K.N.W.K. 1 liet gisteren het thuispubliek weer eens smullen. Met een geweldige inzet werd tegenstander Yerseke volledig overklast. Uiteindelijk stokte de teller op 5-2! Door deze zeer belangrijke overwinning staat S.K.N.W.K. inmiddels op de 10e plaats in de 3e klas A.

Al na 8 minuten kon de S.K.N.W.K-aanhang juichen. Een diepe bal van Erwin Nelissen werd vlak voor de doelman van ‘Yese’ weggekopt. De bal werd voor de voeten van Carlo v/d Maas gekopt die de 1-0 zo binnen kon schieten. Carlo’s eerste competitiedoelpunt van S.K.N.W.K. 1.

Dit smaakte voor hem blijkbaar naar meer, want zo’n vier minuten later was het weer raak. Martijn Rentier stuurde Wilco de Valk diep. Wilco gaf een prima voorzet op Carlo die zijn 2e van de middag tegen de netten kon schieten, 2-0 en wat een weelde!

Blijdschap bij S.K.N.W.K. na de 3-0 van aanvoerder Wilco de Valk

En nog was de koek niet op voor de blauw/zwarten. Wilco de Valk kreeg binnen 7 minuten drie mogelijkheden. De eerste was iets te hoog gemikt, de 2e ging net naast. Bij de 3e kans, we tellen de 24e minuut van de wedstrijd, was het wel raak. Erwin Nelissen speelde Wilco door de lucht aan. Hij controleerde de bal schitterend met de borst en schoot beheerst de 3-0 binnen.

Daarna was het even weg bij S.K.N.W.K. Yerseke kroop wat uit haar schulp en kon wat plaagstootjes uitdelen uit de 2e lijn. Echter was dit niet verontrustend voor doelman Koen de Jonge van S.K.N.W.K.

In de 41e minuut wordt de wedstrijd dan even stilgelegd vanwege aanmerkingen op de assistent-scheidsrechter van Yerseke. Overigens niet geheel onterecht, want tot 2x toe vlagde hij, terwijl er van buitenspel absoluut géén sprake was. Gelukkig kon na vijf minuten de wedstrijd worden vervolgd zonder verdere problemen.

In de slotminuten van de 1e helft dan aan beide kanten nog kansjes. Een vrije trap van Erwin Nelissen wordt door de doelman geparreerd. Een schot van Yerseke belandt nog op de bovenkant van de lat. Ruststand 3-0.

In de 2e helft zijn de 1e kansjes weer voor S.K.N.W.K. Echter in de 53e minuut krijgt Yerseke terecht een strafschop van de overigens prima leidende scheidsrechter IJpelaar uit Kaatsheuvel. Het is Sytze Stins die een overtreding maakt binnen de 16. De ‘pingel’ wordt feilloos binnen geschoten, 3-1.

Hierna is het eventjes de concentratie herpakken. ‘Yese’ gaat op zoek naar de aansluiting, maar gelukkig komt deze niet. Aan de andere kant moet S.K.N.W.K. de score dan verder uitbouwen.

In de 70e en 72e minuut krijgen de Nieuwerkerkers hiervoor twee dotten van kansen. Echter Emiel Kuijten schiet de bal op een verdediger. Wilco de Valk onderschept een bal maar mikt net naast de verkeerde kant van de paal.

De aanleiding tot de 4-1. De doelman van Yerseke slaat de bal voor de voeten van Oleg Bondarenko (niet op de foto). Hij kan zo de 4-1 aantekenen)

Zo’n 13 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd is het wel raak. Een vrije schop van Erwin Nelissen, na een overtreding op Emiel Kuijten, wordt door de doelman gelost. Oleg Bondarenko, die is ingevallen voor de moegestreden en licht geblesseerde Carlo v/d Maas, weet wel raak met deze kans. Hij zet de 4-1 op het scorebord. Weer probeert de vlagger van Yerseke er een (vlaggen)stokje voor de steken, maar gelukkig blijft de scheidsrechter bij zijn standpunt en keurt de treffer terecht goed.

Het slotakkoord namens S.K.N.W.K. is voor Wilco de Valk. Hij wordt diepgestuurd door de excelerende Sander Uijl, die centraal op het middenveld speelde, omdat Wesley Goud geblesseerd is (hij nam trouwens samen met Martijn Neele de coaching voor zijn rekening). Door de benen van de keeper scoort Wilco beheerst zijn 2e van de middag en zorgt voor de 5-1.

Een minuutje later wordt het dan nog 5-2 voor de statistieken. Kristian Bouwman, Sander Uijl en Oleg Bondarenko krijgen dan nog kansjes, maar treffen allen geen doel.

Na vijf ruim vijf minuten extra tijd wordt deze prachtige middag afgefloten door de scheidsrechter. Klasse mannen! Een compliment aan iedereen. Er werd gestreden voor elke meter!

Echter zal dit wel een vervolg moeten hebben. Volgende week wacht nl. opnieuw een hele belangrijke wedstrijd. Dan wacht op sportpark ‘Het Springer’ de nummer laatst van de ranglijst, Kruingen 1.

S.K.N.W.K. 1; Koen de Jonge, Erwin Nelissen (Lex Folmer), Timo Verkaart, René Verschoor, Sytze Stins, Kristian Bouwman, Sander Uijl, Martijn Rentier, Emiel Kuijten, Wilco de Valk, Carlo v/d Maas (Oleg Bondarenko).