Nederlaag VVA2, verlies Jaap telt zwaarder!

Hieronder een wedstrijdverslag van S.K.N.W.K. 2 – ’s Heer Arendskerke van de website van ’s Heer Arendskerke:

Nederlaag VVA2, verlies Jaap telt zwaarder!

Onder een lekker zonnetje maar met een koud windje moest er vandaag aangetreden worden tegen hoogvlieger SKNWK. Met een mix van spelers uit het 2de, 3de en 4de, een bevroren Jasper en twee half geblesseerden, boden we SKNWK meer dan goed tegenstand.

Na 5 min. kreeg Maarten al een uitstekende kans, maar 1 op 1 met de keeper faalden hij helaas. Daarna over en weer een paar aanvallen zonder echt gevaarlijk te worden. Ard schoot nog via de kruising over, Peter van R. kon net niet goed afwerken en Maarten schoot ook te zacht in. Onze tegenstander kreeg ook 3 mogelijkheden. Uit een corner werd er van dichtbij overgekopt, gaf Jasper net een prima zetje in de spits zijn rug voordat hij kon afwerken en redde Pieter goed op een afstandschot.

Algemeen kan gezegd worden dat SKNWK iets beter en vooral verzorgder speelden. Zeker qua opbouw (met doorschuivende man) kunnen we hier nog veel van leren, maar toch waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Rust 0-0.

Tweede helft zelfde beeld, SKNWK iets verzorgder en aanvallender, maar VVA gevaarlijk via snelle omschakkeling. Zo kon Peter zich uit de draai weer vrij maken maar zijn schot van 5 meter was te slap. Dan straft SKNWK kort na elkaar twee foutjes af. Eerst verdedigen wij niet goed uit, waarna een voorzet prima wordt teruggekopt en daarna binnengewerkt. Tien minuten later laat Pieter een ongevaarlijke voorzet door zijn vingers glippen en staat het 2-0. Tussendoor hadden we zeker nog een paar mogelijkheden, o.a. goede kopbal van Huibert die gered wordt, 2 x schotje uit de draai van Peter (handsmerk??) en een paar afstandschoten. Verder hadden we in sommige situaties sneller en zuiverder moeten handelen en afdrukken, dan had er toch zeker een doelpunt en misschien wel een puntje ingezetten.

Maar verder was het met deze bezetting toch een redelijk goede prestatie toch de koploper. SKNWK was voetballend beter, maar qua kansen en inzet hadden we wel een puntje verdiend. Alle invallers weer bedankt en waarschijnlijk tot volgende week. Hopelijk is Jasper dan ook weer ontdooid!!

Het verlies zat hem vandaag ook niet in deze nederlaag, maar meer in de mededeling dat Jaap volgend jaar VVA gaat verlaten. Zeker voor de jeugd is dit erg jammer, maar zeker ook voor het tweede. Nu is het maar weer afwachten hoe het ingevuld gaat worden. Eindelijk hadden we weer eens een complete bezetting qua begeleiding en training, maar na krap een jaartje is dat helaas weer verdwenen. Hopelijk komt het bestuur snel met een oplossing voor volgend jaar!!!!

Jaap in ieder geval vanuit het tweede alvast veel succes en we hopen er met zijn allen nog een mooi slot van te maken. Te beginnen volgende week thuis tegen de ervaren rotten van SSV 3.