Platte wagen staat klaar in Westkapelle

MIDDELBURG – Westkapelle kan zich opmaken voor een feestje. Met nog twee duels te gaan – tegen Nieuwdorp en VCK – bedraagt de voorsprong van De Noormannen op nummer twee Nieuwdorp vijf punten.

Eén punt is voor de Westkappelaars zaterdag voldoende voor promotie, want AZVV staat op zes punten.

Kruiningen-De Noormannen 0-2: Na een kwartier pikte Niels Dominicus de bal na een afgeslagen aanval op en schoot de 0-1 achter Edgar Verhage. Na rust trachtte de thuisploeg nog wel wat te forceren, maar De Noormannen was simpelweg te sterk. Na ruim een uur spelen rondde Dominicus een solo af met een fraai schot: 0-2.

De Meeuwen-Yerseke 3-2: Na een steekpass van Robin Dek zorgde Kevin Janse in de 30e minuut voor de 1-0. Twee minuten later bediende Bart van Steveninck Michel de Rooij en dat betekende de 1-1. Het duurde tot de 80e minuut voordat Rody Bakker, na een slippertje van doelman Rinko Koppejan, voor de 1-2 zorgde. Daarna sloeg de vlam in de pan. Na een vlagsignaal van de Yerseke-grensrechter voor buitenspel stapte een supporter van de thuisploeg over de omheining om verhaal te halen bij de vlaggenist. Scheidsrechter Venmans uit Kapelle onderbrak het duel vijf minuten. De onderbreking zorgde voor een ommekeer. In de resterende minuten kwam de thuisploeg via Martijn Blommaert op gelijke hoogte en uit een voorzet van Eddie Matthijsse kopte Robin Dek zijn ploeg onverwacht nog naar de zege.

Nieuwdorp-Colijnsplaatse Boys 5-2 (2-0). Niels Mulder 1-0, Kevin Joosse 2-0, Niels Mulder 3-0, Dave Bout 3-1, Frank Oostdijk 4-1, Dave Bout 4-2, Ruud la Grand 5-2.

Spui-Kapelle 4-4 (2-3). Niek de Meijer 1-0, Remco Hamelink 2-0, Robin Boogaard 2-1, Romano Meerman 2-2, Robin Boogaard 2-3, Rowen Hulveling 3-3, Edwin van Damme 3-4, Yorick Koekkoek 4-4.

DFS-SKNWK 2-0 (1-0). Jeroen Grefkens 1-0, Pieter de Munnik 2-0. Bijzonderheden: rode kaart (2x geel) voor Oleg Bondarenko (SKNWK).