Blaise N’Kufo enige overlever van duel Kloetinge

Blaise N’Kufo enige overlever van duel met Kloetinge

De aanstaande kampioen van Nederland (zo noemen we FC Twente maar even) heeft één officieel duel met een Zeeuwse club op zijn cv staan. Zo’n zeven jaar geleden trof Kloetinge de Tukkers in de tweede ronde van de KNVB-beker. De uitslag viel nog niet eens tegen: slechts 0-3. Blaise N’Kufo – de enige ‘overlevende’ bij Twente van dat duel – scoorde niet.
FC Twente wordt soms nog wel ’s aangeduid met FC Twente’65. De toevoeging 65 wijst op het geboortejaar van de club. In 1965 ontstond FC Twente uit een fusie tussen de profclubs SC Enschede en Enschede Boys. Sinds die samenvoeging speelde de fusieclub dus één keer tegen een Zeeuwse club in een officieel duel (competitie of beker).

Eind september 2003 kwam FC Twente naar het Wesselopark voor het bekerduel met Kloetinge. De Bevelandse – toen nog – hoofdklasser had in de eerste ronde in Groesbeek afgerekend met Achilles’29 (0-4). Vervolgens kwam FC Twente uit de koker rollen, dat toen nog een middenmoter was in de eredivisie.

De 3-0-nederlaag maakte Kloetinge de morele winnaar. En dat kon de ploeg wel gebruiken. Het had onder de nieuwe trainer Karl Vergouwen de eerste vier competitieduels verloren. Wilco de Valk noemde het een aardige opsteker. Vergouwen zei: ,,Hier kan ik verder mee.’’ Vier dagen later ging het echter weer mis in de derby tegen Hoek (2-3).

Voor FC Twente opende Adil Ramzi de score al na vier minuten, maar vervolgens geloofden de Tukkers het wel. Een strafschop van Sjaak Polak na een uur betekende 0-2 en vlak voor tijd maakte de Georgiër Giorgi Gakhokidze 0-3. ,,Wat we hier hebben laten zien, was onaanvaardbaar’’, vond Twente-trainer René VanderEycken. ,,Laten we de bus ingaan en stil wegsluipen.’’

Een opvallende naam in de opstelling van Kloetinge was die van doelman Gerben de Kievit, die de geblesseerde Merlijn Swennen verving. De goalie bij FC Twente was niet Sander Boschker, want juist in dat seizoen maakte hij zijn uitstapje naar Ajax. Daardoor is Blaise N’Kufo de enige speler die toen in Kloetinge was en nog steeds bij Twente speelt.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/