Zeeuwse derde klasse overtreft Brabantse opnieuw

Eens te meer is dit weekeinde bewezen dat de Zeeuwse derde klasse A superieur is aan de Brabantse derde klasse B. Zullen ze niet lukken vinden in 3B, maar de feiten spreken voor zich. Zaterdag gingen de 3A-clubs in de nacompetitie alledrie door ten koste van de 3B-clubs. En dat is geen toeval als je de nacompetities sinds 2005 op een rij zet.

Dat Nieuwdorp het zaterdag uitermate lastig had met Klundert, was niet zo vreemd. Deze Brabantse tegenstander is de enige club die in de afgelopen vijf jaar als 3B-club een rondje verder kwam in de nacompetitie. De vijftien krachtmetingen sinds 2005 tussen 3A en 3B vielen dertien keer in het voordeel uit van de Zeeuwse 3A-club.

Dat VCK derhalve Tholense Boys uitschakelde en De Meeuwen de meerdere was van Seolto, is dus geen toeval. Hieronder staat het overzicht; de vetgedrukte clubs plaatsten zich voor de tweede ronde.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/