Niels van de Moezel topscorer aller tijden nacomp.

Niels van de Moezel topscorer aller tijden in nacompetitie

Tien jaar geleden schoot Niels van de Moezel op ongekende wijze uit zijn slof. De aanvaller van ZSC’62 scoorde maar liefst tien keer in de nacompetitie. Daar had hij slechts vijf duels voor nodig. En het was niet eens genoeg voor zijn club uit Scharendijke om te promoveren. Het was wél genoeg om Zeeuws topscorer aller tijden te worden in de nacompetitie.
Behalve de tien voltreffers uit het seizoen 1999/2000 heeft Van de Moezel in verschillende andere nacompetities nóg acht keer gescoord. Zijn totaal van achttien doelpunten wordt door geen enkele andere speler in het Zeeuwse voetbal gehaald. Erik Goudt van VCK is inmiddels een eindje op weg. Na zaterdag staat hij op twaalf doelpunten. Still counting.

Ook Arnold van Gemerden van Wolfaartsdijk kan dit seizoen zijn totaal nog opvijzelen. Hij speelt zaterdag met zijn club tegen Domburg voor een plaats in de derde klasse. Hij heeft er nu elf in liggen. Erik van Haaften boorde zichzelf een kans op meer nacompetitiegoals door de neus door kampioen te worden met Smerdiek…

Paul Bom zal op twaalf blijven staan. Hij trapt zijn balletje tegenwoordig bij het derde van SSV’65.


In bovenstaande topscorerslijst zijn alleen nacompetities meegenomen waarbij periodekampioenen betrokken waren. Dus een nacompetitie met drie clubs om degradatie te voorkomen, is bijvoorbeeld buiten beschouwing gelaten. Dat geldt niet voor de nacompetities waarin herkansers samenspelen met periodekampioenen.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/