Mark Giljam toegevoegd aan Schouwse selectie

Mark Giljam toegevoegd aan Schouwse voetbalselectie

door Rudy Boogert.

MIDDELBURG – De voetbalselectie van Schouwen-Duiveland heeft het seizoen zaterdag afgetrapt met een training in Burgh-Haamstede.

Het eilandelijke keurkorps wacht nog twee oefensessies en een oefenpotje voordat het volgende week dinsdagavond op het veld van DFS aantreedt tegen de profs van Excelsior Rotterdam.

Van de 21 opgeroepen spelers hebben er zich inmiddels vijf om uiteenlopende redenen afgemeld voor het treffen met Excelsior. Doelman Jaco van der Schee (Kloetinge), Wilmar van der Sande, Lex Zwang, Barry Steenpoorte (allen Duiveland) en Wilco de Valk (SKNWK). Alleen voor Van der Schee is een vervanger opgeroepen: Mark Giljam van Bruse Boys. “We hebben ruim geselecteerd”, verklaarde trainer Edwin Kriens gisteren, “omdat we weten dat er altijd spelers afvallen.”

Morgenavond en donderdagavond werkt de selectie nog trainingen af en komende zaterdag wacht in Maasdijk de generale repetitie in Maasdijk tegen het Westlands elftal (aftrap 13.00 uur). Voor dat duel zijn Pieter de Munnik, Jarno Vermeulen (beiden DFS) en Dennie le Comte (Duiveland) nog afwezig. Daarom is Gerard Vogel van Bruse Boys opgeroepen. Mogelijk wordt Vogel ook nog aan de selectie voor de ontmoeting met Excelsior toegevoegd. Dat duel wordt om 19.30 uur afgetrapt.

Na twee zeges leed de eredivisionist zaterdag zijn eerste nederlaag in de voorbereiding. Het Belgische Westerlo was met 0-1 te sterk.

Sportpark van Zuijen in Burgh-Haamstede is op de wedstrijd vanaf 18.00 uur toegankelijk voor het publiek. Volwassen betalen vijf euro om binnen te komen, voor kinderen tot 16 jaar is de entree twee euro.

Behalve de Schouwse mannenselectie reist in één en dezelfde spelersbus ook het Schouwse vrouwenteam af naar Maasdijk. Dat team speelt eveneens tegen een selectie van het Westland.

Selectie Schouwen-Duiveland: Rudi van der Bijl, Mats Willemse, Olaf Willemse (Bruse Boys), Vincent Bakker, Pieter de Munnik, Huib Nortier, Jarno Vermeulen (DFS), Leon Weeda, Dennie le Comte, Leen IJzelenberg, Ronald Zwager (Duiveland), Gert-Jan Tierie (Goes), Jaco van der Schee, Ingmar Quist (Kloetinge), Martijn van Grunsven, Freek Torensma (Zierikzee), Benjamin Verwest (RCS). Trainer: Edwin Kriens; assistent-coach: Cees Willemse; verzorger: Sjaak Dorreman.